Lehet valaki ateista, ha gyerekkorában megkeresztelik?
Szia,
Igen lehet, ugyanis az ember nem a keresztség által válik kereszténnyé, és az adott közösség tagjává hanem az un. konfirmációval, vagy bérmálkozással, amikor “felnőve vallást tesz az ő hitéről a gyülekezet előtt.”
Minden keresztségnél ugyanis a szülőknek, keresztszülőknek fogadalmat kell tenni hogy “úgy nevelik és neveltetik a gyermeküket, hogy felnőve vallást tesz az ő hitéről a gyülekezet előtt.”
Jómagam reformátusként lettem megkeresztelve, itt konfirmáltam, itt tértem meg, itt készültem teológiára, de végül elhagytam az egyházat és egy másik egyházhoz csatlakoztam, ahol felnőtt keresztség van, végül itt végeztem el a teológiát is, és a saját gyermekeimet nem kereszteltettem meg, hanem hagytam, hogy felnőtt korukban döntsék el, hova szeretnének csatlakozni. A nagyobbik fiam már készül felnőtt keresztségre.
A bibliai keresztség ugyanis a tudatos felnőttkori döntésen alapul.
Üdv. Péter
Ha kicsit körbe kérdezgetsz szerintem biztos találsz legalább 100 embert akiket megkereszteltek és már ateista.
De mehetünk tovább is. Van aki első áldozott és már ateista, bérmált és már ateista.
Engem gyerekként is megkereszteltek (katolikus) és felnőttként is (adventista).
Ennek ellenére ateista lett belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!