Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Istenben? Jártok...

Hisztek Istenben? Jártok templomba?

Figyelt kérdés
Kérlek kort, nemet és vallást is írjátok

2022. aug. 4. 12:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%

12 éves koromig jártam templomba, addig csak úgy elhittem ami a bibliában van, igaz nem értettem hogy

hogy teremthetett isten, amikor az iskolában meg az evolúciót tanítják, de hittem.

20 éves koromig hittem, de nem jártam templomba már, közbe tudományos filmeket néztem és olvastam. A végefele már nem annyira figyeltem az imára, csak elmondtam magamba.

Kb 25 éves koromig nem mertem bevallani magamnak, hogy már nem hiszek istenben.

Most 31 éves vagyok, van feleségem és egy gyerekünk. A feleségem hisz istenben, én már nem. Mondhatni boldog életem van és mindig is jó volt, csak elkezdtem gondolkodni...

Pontosabban úgy gondolom, hogy jelenleg nem lehet se bizonyítani, se cáfolni isten létezését, talán nem is lehet majd soha, de szerintem inkább nincs. Ha meg mégis lenne, akkor nem hiszem, hogy azért jutok majd pokolba, mert nem hiszek benne, hanem inkább azok jutnának oda, akik rossz emberek, de én nem gondolom magam rossznak és úgy tudom mások se tartanak annak. :)

2022. aug. 4. 23:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Ja és katolikus vagyok.
2022. aug. 4. 23:32
 13/23 anonim válasza:
30%

Nem és nem.

20/F/nincs vallásom

2022. aug. 5. 00:10
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

Igen

Járok gyülekezetbe

30F/ Protestáns

2022. aug. 5. 00:20
 15/23 anonim ***** válasza:

4- erre nem is tudom mitmondjak. Talan az illene a legjobban ra hogy “nem erdekel” es nagyon ellentmondasosnak tartom az egeszbibliat meg a többi vallas is keszekusza nekem. Ahogy akarjak mindig ugy ferditik a narrativat. Nekem nem hiheto semelyik mese sem es nagyon sok esetben csak azt latom hogy hogyan vannak elnyomva es megnyomoritva a hivok: szexmentesseg hazassagig, nok tetotol talpig csadorba, hajat elfedo kendok, zsidoknak a korulmeteles, stb.

2 voltam.

2022. aug. 5. 01:18
 16/23 anonim ***** válasza:
32%
Semmilyen isten nem létezik . Sem allah, sem ozirisz, sem zeusz, sem isten. Ezek csak régi mesék, mind kitaláció a természet magyarázatára.
2022. aug. 5. 12:41
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
16-os vagyok . 15 éves fiú.
2022. aug. 5. 12:42
 18/23 anonim ***** válasza:
Hit Gyülekezetébe járok.
2022. aug. 5. 15:12
 19/23 anonim válasza:
84%
Bruh adtam egy választ a kérdésre, minek kell lepontozni? (#13)
2022. aug. 5. 20:19
 20/23 Drakula ***** válasza:
77%

19-es.

Sokan vannak akik nem képesek tolerálni ha más véleményen vagy.

2022. aug. 5. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!