A spirituális sátánistáknak honnan jött, hogy Enki és Odin valójában Sátán?
Valószínűleg így próbálnak a pogánysággal szimpatizálók körében népszerűbbek lenni és sokakat megtéveszteni. Mert egyébként Odinnak semmi köze a sátánhoz. Ha nagyon szeretnénk párhuzamot vonni, Odin inkább a zsidó-keresztény vallásban Istenhez hasonló. Hiszen Odin az északi mitológiában a legősibb, legbölcsebb isten, a teremtő (bár ebben testvérei is segítettek neki). A háború istenének is tartják, lásd Jahve is segítette az izraelitákat a háborúban, ezen felül a halál istene is, o választja ki, hogy kik jutnak a Valhallába, ahogy Isten is az emberek bírója.
Tehát mint írtam, egyszerű becsapás az egész. Az ilyen szektákban erősen jelen van a szinkretizmus a nagyobb potenciális közönség elérése végett.
Nem tudom.. Én nem rég tartom magam Sátánistának. De én Lokit sokkal inkább Sátánnak tartom - mint az őrök tűz őrzője akit utáltak az "új világi" istenek.
Odint még nem tanulmányoztam át. Viszont a Görög/Római vallás elég hazugság gyanús, amit a Zsidók találtak ki. Ugyan is nem létezett olyan hogy Ókori Görögország! Azonban a vallást kialakították és azona terülteken voltak zsidó kulturális központok, illetve a később megalakult Romában. Amit szintén zsidok irányítottak Innen ered a Romai vagy a Görög katolikusság. Ennek nem csak a kereszténységés a Héber vallás volt az elődje hanem A Görög - Római vallás is. Meg kell mondjam mind a Görög, Római és a kereszténység egy hazug vallás
Attól, hogy nem volt Görögország, hellének még voltak, akiknek hitvilága minden elemében nagyon különbözött a héberekétől.
Ahogyan Németország sem létezett, mégis elkülönítjük a germán törzsek hitvilágát más kultúráktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!