A zsidóság hogy viszonyul a reggeli szexhez? Milyen szabályok vonatkoznak rá?
Értem ezalatt főleg azt, hogy konkrétan ébredés után (vagy helyett, közben... :D ), még felkelés előtt, hiszen azt tudom, hogy a napi első három lépés előtt hálát kell adni azért, hogy túléltük az éjszakát, az áldás szövege szerint azért, hogy visszakaptuk az éjjel az Örökkévaló kezébe került lelkünket, majd mosdóhasználat után rituális kézmosás, de akár helyette is, a spirituális mocsok lemosásáért, hiszen úgyis minden bizonnyal erkölcstelent álmodtunk, ugye, alapértelmezetten.
Persze tudom, hogy csakis házasságon belül eshet szó házaséletről, nem ez a kérdésem lényege, hanem ha ráadásul sokáig tart a házasélet reggel, melyik pillanatban kéne hálát adni az éjszaka túléléséért, illetve emiatt tiltja-e valami forrás a reggeli nemi életet, és ha igen, pontosan hol és mi és hogy?
Az én párkapcsolatomban mindig a férfi ébred korábban, ráadásul mindig akciókészen a nemi életre, a nő meg még félig alszik is az aktus kezdetekor.
A spirituális nézőpont és a vallási előírás érdekel engem a leginkább és nem találtam netszerte választ a kérdésemre.
Kedves kérdezõ!
Van honlapja az EMIH-nek, MAZSIHISZ-nek, MAOIH-nak (magyar ortodoxia), de néhány kisebb hitközségnek is. Mindegyiken van olyan menüpont, hogy "kérdezd a rabbit", vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!