Létezik ördögi megszállottság? Lehetséges, hogy velem is ez történt?
Bár ehhez annyira nem értek, de könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy valamilyen megszállottság alatt állok, vagy nem is tudom, ivel lehetne ezt magyarázni.
Szóval arról van szó, hogy egy bizonyos bűn folytonos gyakorlásába eléggé belekerültem mostanság, ha lehet így fogalmazni, ez pedig nem más, mint a torkosság. Mielőtt ez megtörtént volna egész jól kezeltem a dolgot, abszolút mértékletes voltam evésben, ivásban, sőt sokszor böjtöltem is, és bizony az is nagyon sokat segített nekem a hitben való előrelépésben fejlődésben, azonban volt egy időszak, amikor kicsit elszaladt velem a ló és össze vissza kezdtem el falni mindent és rengeteget.
És azóta nem bírok ezzel leállni. Úgy értem, hogy próbálok visszatérni ahhoz, amilyen korábban voltam és igyekszem mértékletes lenni az étkezésben nem fölöslegesen megfalni egy csomó kaját viszont azt vettem észre, hogy ez borzasztóan nehezen megy és nem igazán megy az önmegtartóztatás sem. Korábban majdnem hogy könnyedén kibírtam akár egy napot is étel nélkül és rengeteget segített a hitem erősítésében is, ahogy azt mondtam az előbb, most viszont, ha nem jutok ételhez, amikor kicsit megéhezem, akkor olyan indulatossá válok, hogy széttudnék tépni valakit. Ilyenkor konkrétan nem is ismerek magamra. Nem tudok kedves lenni senkivel, nincs bennem jó indulat, forrongok a dühtől, mint akit megszállt a gonosz, ha viszont eszek utána egyből jobb és minden megy tovább normálisan. Vajon mégtöbb böjtöléssel tudok ezen segíteni?
Lehet hogy a túlzott torkosság, vagyi ennek a bűnnek az álandó gyakorlása azt eredményezte, hogy megszállottság alá kerültem?
( Ezt ne poénkodjátok el kérlek, ezelőtt sosem foglalkoztam ilyen megszállós dolgokkal és nem is nagyon értek hozzá, de amiket leírtam azok tényleg igazak, az evést illetően)
Létezik a keresztény hit szerint ördögi megszállás, de te egész biztos nem vagy ebben.
Lehet egyébként szervi oka is, hogy többet eszel, éhesebb vagy.
Amúgy egyes szektákban láttam, hogy saját felelősségük elkendőzése miatt minden bűnüket próbálták másnak tulajdonítani, megszállást, ördögi lekötözöttséget kiáltottak. Viszont ezt a hozzáállást rendkívül károsnak, sőt sátáninak tartom, mert így pont a lényeg szűnik meg, a saját bűneink után érzett felelősség.
Evéssel egész jól el lehet vonni a figyelmet az érzéseinkről.
Az érzéseiddel nézz szembe. mer azokra eszel. Mint az alkoholisták vagy a drogosok. Van egy hatalmas üresség benned, amit kajával töltenél ki. Nem a gyomrod éhezik, hanem az agyad. Boldogsághormonra van szüksége, amit az vált ki, hogy jól teletömöd magad. Élményeket szerezz, szórakozz, vesd bele magad a nyárba!
1-es
Nem arról van szó, hogy elakarom hárítani a felelősséget. Mint mondtam ehhez a megszállásos dolog pont nem az én asztalom, ha fogalmazhatok így szóval nem tudom, hogy ez, hogyan, s mikor, minek eredményeként vagy minek a hatására következik be. Csak arra gondoltam, hogy emiatt, hogy hosszasan belemerültem ebbe a bűnbe (torkosság), arra gondoltam, hogy ezáltal megszállottság alá kerülhettem. Mint mondtam nem vagyok kompetens a témában, csak egy feltételezés volt. Teljes mértékben felvállalom és beismerem, hogy ez az én bűnöm és egyedül én vagyok a felelős érte, nem akarom hárítani senkire.
Csak az utóbbi időben elgondolkoztam ezen a dolgon és beugrott, hogy esetleg ez állhat a háttérben.
A hozzászólásom második felét nem is rád értettem, csak ezen szekták veszélyeire hívtam fel a figyelmet, figyelmed.
Rád az első fele vonatkozott, nem vagy megszállva.
4-es
Tudom, bocsi, ha félreértetted, nem vettem magamra.
Az is lehet hogy ingadozik a vercukorszinted, azért vagy kívánok.
Szerintem túl dogmatikus is, vagy kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!