A beudézett szöveggel csupán azt akartam kidomborítani, hogy Isten a papság feladatát szánta Izrael fiainak, akik megmutatják őt a világnak.
A hozzászólásod második felét sajnos nem értem.
2022. júl. 3. 09:59
32/39 anonim válasza:
Zsidó bölcsek szerint az étkezési szabályok önuralomra tanitanak. Ha a tisztátalan húsok evésétől mások egészségesek maradnak akkor a kósersági szabályoknak metafizikai alapjuk van. (Szerintük) ez nem egészségügyi tanácsadás hanem a tisztátalan ételek az ember lelkének a természetére is hatással vannak. Ezért tanitotta Pál a nem zsidó pogányoknak, hogy könyörgéssel meg lehet szentelni az ételt mert a pogányok ha nem akartak akkor nem vettek magukra szimbólikus étkezési parancsokat a törvényből a megtérésük után sem. Egy zsidó pedig ha vallásos eleve megtartotta ezeket. Timóteust pl Pál metélte körül, igy biztos lehetsz benne, hogy Timoteus nem evett disznóhust mert aki körülmetélkedik az a törvény megtartására kötelezi magát. Egy körülmetélt zsidó soha nem ehet disznóhúst, de egy pogányt nem kötelezi a törvénynek egyetlen szimbólikus parancsa sem. Ezek azért szimbólikus parancsok mert nincs is racionális magyarázatuk, valamint ezek megszegése nem is halálos bűn. Pl éhezés esetén a zsidó katonák szalonnát is ehettek életmentés céljából.
2022. júl. 3. 10:05
33/39 munyamunya válasza:
tgt,
A papság szerepe még nem valósult meg Izraelen, hiszen ahhoz előbb a kőszív helyett értő, körülmetélt szívet kell, hogy kapjanak Istentől. Ez egy prófécia, ígéret, hogy mit tartogat számukra az örökkévaló. De eddig a mai napig ez még sehol nincs, különben nem érte volna őket a teljes szétszóratás és megfeledkezés Atyjukról.
Amit nem értesz, arról pedig miért akarsz másoknak válaszolgatni?
2022. júl. 3. 10:26
34/39 tgt válasza:
munyamunya
Nagyon zavaros, amiket írsz, sajnálom. Javaslom a Biblia gondos tanulmányozását.
Remélem, nem veszed magadnak a bátorságot, hogy kétségbe vond Isten szövetségét Izrael népével.
2022. júl. 3. 10:39
35/39 munyamunya válasza:
tgt,
Javaslom, hogy ne javasolgass másoknak ilyen lekezelő módon dolgokat, mert így kilátszik a rútságod. Arról én nem tehetek, hogy az Örökkévaló igazságai számodra zavarosak. És fogalmam sincs, honnan veszed, hogy bármit is kétségbe vonnék.
2022. júl. 3. 16:42
36/39 tgt válasza:
Csupán annyit javasoltam, és ezt most is jó szívvel tudom javasolni, hogy az Örökkévaló igazságait a Biblia olvasásával próbáld megismerni.
2022. júl. 3. 16:48
37/39 munyamunya válasza:
Tehát továbbra is azt inszinuálod, hogy én amúgy nem olvasom az Írásokat, csak magamtól találok ki zavaros dolgokat. Nos, ha a szavaim között nem ismertél rá idézetekre, igehelyekre, akkor azt kell mondanom, hogy te vagy az, aki nem ismered elég behatóan a Bibliát, ugyanis semmi olyat nem írtam, ami ne kapcsolódna - akár szó szerint - egy vagy több vershez.
2022. júl. 3. 17:49
38/39 tgt válasza:
37-es: Visszaolvasva a kommentjeidet, igen, továbbra is ezt gondolom.
2022. júl. 3. 20:42
39/39 munyamunya válasza:
Rendben, én pedig arról vagyok meggyőződve, hogy a te látásodat elhomályosítja egy (vagy több) felkezeti dogmatika, és emiatt bizony egyáltalán nem a "Biblia gondos tanulmányozása" által hiszed magad okosnak, hanem csak be vagy tanítva. Részvétem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!