Hívők, ti hogyan tudnátok megfogalmazni azt, hogy számotokra mit jelent a szeretet? Hogyan gondolkodtok erről?
És itt most nem bibliai igeversekre gondolok, hiszen azokat ismerem a témával kapcsolatban, hanem inkább a saját szavaitokkal megfogalmazott véleményre.
Én mindig is úgy gondoltam, hogy akkor szerethetem igazán a másikat, és az az Igaz szeretet, ha embertársaim üdvösségéért munkálkodom és mindig azt veszem figyelembe, hogy az üdvösség szempontjából mi nekik a legjobb.
Persze ezzel nem mondtam nagyon gondolom, de én így tudnám megfogalmazni, hogy számomra mit is jelent ez.
Persze ez gyakorlatban nem mindig sikerül, viszont én így gondolkodom a szeretetről.
Ne bibliai verseket mondjunk, hanem a saját szavainkat? Vagyis Isten szavai nem elegendőek neked, az emberek szavai vagy gondolatai valami pluszt tartalmaznak?
Tudod mit? Mondok valamit, ami így, teljesen szóról szóra nincs benne a Bibliában a szeretetről. Mégpedig ez: Csináld, és megérted. Ha nem csinálod, sosem fogod megérteni, bármennyit olvasol róla, bárki bármennyiszer magyarázza.
Szerintem ez így van egyébként a fontos dolgokkal. Például a hittel is. Vannak emberek, akik évekig hallgatnak prédikációkat, évekig járnak házicsoportokba, hittan körökbe vagy bárminek is nevezzük, mert még nem tudják pontosan az elméletet a hitről. "Még többet kéne tudnom a hitről, mielőtt elkezdem csinálni." Vagy: "Még többet kellene tudnom a szeretetről, mielőtt elkezdem csinálni." Tudod, mit? Ha igaz, amit írtál, hogy ismered a fontosab Bibliai verseket a témáról, akkor csináld, és megérted. Azt mondja a János 8:31-32 is, hogy ha az igazságot úgy lehet megismerni, ha Jézustól hallottakat gyakorlatba is tesszük. Te hogyan szeretnéd, hogy téged szeresenek? Elméletileg vagy gyakorlatilag? Olyan embereket szeretnél magad körül, akik elméletileg jól tudják, hogy mire van szükséged, de itt megállnak, és nem tesznek semmit? Én biztos nem, de az az igazság, hogy a legtöbb keresztény, akivel találkoztam, azoknak pont ilyen "elméleti szeretete" volt. De én ezt nem "elméleti szeretetnek" nevezem, hanem közönynek. A közöny és az önzés a szeretet ellentéte, és lehet valaki elméletben 100%-osan tisztában a szeretettel, miközben önző és közönyös. És többek között ezért ilyen borzalmas hely ez a világ, mert cselekedni fáradságos, önzőnek lenni meg kényelmes.
üdv, Stefán
A szeretet az, hogy nem kapni akarunk hanem a legjobbat nyújtjuk másoknak.
A szeretet az, hogy hasznosak vagyunk, képesek vagyunk segiteni másokon.
A szeretet miatt teremtett Isten, és a szeretet miatt szülte Isten a Fiát és mindazokat akik hisznek.
Jézus nem csak az üdvösséggel törödött.
Pl kölcsönkérte Pétertől a csónakját amikor Péter még halász volt, és annyi hallal fizetett, hogy majdnem elsüllyedt a csónak. Csak azért irom ezt, mert a szeretet nem csupán annyi, hogy agitálunk az embereknek az evangéliumról. Remélem te sem igy értetted. Az embereket annyi igazságtalanság gyötri, hogy sokszor az is enyhülés nekik ha csak meghallgatja valaki a fájdalmaikat és együtt tud érezni velük.
Mit jelent a szeretet? Nekünk elsősorban Krisztus szeretetét kell megismernünk amely minden értelmet felülhalad. A Jelenések könyve legalább 20-szor nevezi Jézust báránynak.
Egy újszülött bárány nem sért meg senkit, nem használ ki senkit, ártatlan. Nekünk hinnünk kell a szeretetben, Isten irántunk való szeretetében. A bárány az Istentelenekért, latrokért szenvedett és halt meg. Olyanokért akik semmivel nem tudják viszonozni azt amit tett értük mert csak egy értéktelen nulla, hiábavaló életük van amit a szüleiktől örököltek. A bárány nem AKART meghalni és szenvedni. Ezt mondta a gecsemáné kertben az Atyának: "ne az én akaratom legyen meg hanem a tiéd..." De a zsidó levél további titkot elárul a motivumairól: "az előtte lévő örömért megvetette a gyalázatot és keresztet szenvedett..." Az előtte lévő örömben benne van az is, hogy tudta, hogy legyőzi a halált és, hogy sokakat magához fog vonzani. Önmagát adta a bünösökért és sok bünöst megindit ez az önfeláldozás. Isten szeretete olyan, hogy ő úgy adott, hogy mi azt nem érdemeltük meg és soha nem fogjuk tudni visszafizetni semmivel.
Azért fontos erről gondolkodni mert e nélkül nem értjük meg mire gondolt Titus Pullo.
Az egység úgy jön létre ha van bennünk szeretet mert hiszünk abban. Ha szeretetben élünk akkor Isten is szeret minket és nálunk lakik az Atya és a Fiú. Meg kell ismernünk és hinnünk kell Isten irántunk való szeretetében és akkor mi is hasonlókká leszünk hozzá. Mert a szeretet nem erőlködés. Egy kisgyereknek nem kell erölködnie, hogy szeresse a szüleit.
Orbán Viktor
Valagyimir Putyin
Szegénység
Hódolat
csak ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!