Jelenleg a kereszténység a legsérülékenyebb vallás a világon?
"És te hiszel egy politikusnak?"
Ez nem hit kérdése. Kijelentette hogy nem épülhet mecset Magyarországon így nem is épült.
"Szerinted jobb hazudni, mint igazat mondani?"
Nem ez volt a kérdés. Önmagában nyilván nem jobb jobb hazudni, mint igazat mondani, de itt az kérdés, jobb ha megölnek valakit a hite miatt vagy ha nem mond igazat és ezzel megmenekül?
"Jézus meghozta a saját személyes döntését ebben a kérdésben."
Nem hozott személyes döntést. Azt tette amit az Atya parancsolt. Ezt írja a Biblia.
"Jézus úgy döntött hogy ezt is vállalja. Van úgy hogy a gyermek rossz döntést hoz, de a szülő vállalja hogy őt büntessék meg. Ez a szeretet!
Korrekt hogy a szülő így szereti a gyermekét?"
Nem korrekt. Nem igazságos. A mai jogállamokban sem lehetséges az hogy a gyilkos helyett a apja vagy az anyja kap helyette büntetést.
"Én azt állítottam hogy Allah létezése nem bizonyítható tudományosan!"
Mi alapján állítod?
"Bennem meg fel sem merült még elméleti szintem sem a menekülés lehetősége."
Te keresztény vagy? Egyes hozzászólásaid alapján nem úgy tűnik.
"Allah nem teremtett sem állatot sem embert!"
Ezt most úgy érted hogy Isten nem teremtett sem állatot sem embert vagy kifejezetten Allah-ra érted?
"Természetesen minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani. Így valóban nem hiteles. Ezért hit kérdése a dolog. Mivel ha lehetne bizonyítani akkor az már nem hit lenne. Így értelemszerűen nem is lenne hit kérdése."
Akkor még mindig nem érted. Ha Jézus valóban élt és minden úgy történt ahogy azt a keresztények tartják, akkor egységes Evangéliumokat kellene hogy olvassunk amikben kis részleteken lehetne csak eltérés.
"De ahhoz hinnem kellene benne. De én nem hiszek benne. Tehát ez hit kérdése.
Bár neked az nem hiteles, szóval nem tudom hogy akkor mit magyarázol."
Ja hogy akkor ateista vagy? Az hogy létezik-e Isten nem csak hit kérdése hanem tudományos kérdés is.
"Oké várjad!"
Akkor nem szeretnél válaszolni? Mert engem igazolna a válaszod?
"Ugye hogy mecset! Tudtam én hogy gondolkodó emberek helyezték ki a táblákat!"
Továbbra is játszod a fogyatékost.
"Lehet hogy azért mondják ezt hogy megmeneküljenek."
Mitől meneküljenek meg?
"Nem a magyar állammal beszélgetsz!"
Te mondtad hogy nincs jelentősége. Akkor a magyar állam miért tiltja?
"Te magad is elismerted hogy így van. Pontosan itt írtad le. Köszönöm a megerősítést.
Van mecset, ki is van írva, és használhatják a muszlimok."
Ami az épület jellegét tekintve nem mecset.
"Ha ez igaz lenne akkor az ujgurok egyszerűen elköltöznének abba az országrészbe ahol nem csinálják velük ezt és a probléma megoldva."
Akkor is üldöznék őket mert akkor nyilván ott lennének a legtöbben.
"Kizárt dolog hogy azért mert muszlim. Hiszen akkor mindegyik muszlimot vinnék."
Lehet hogy idővel minden muszlimot visznek. Nem olyan régen kezdte ezt Kína.
"Azért mert nem értenek veled egyet mint ahogyan én sem így mindenki hazudik. Értem én hogy nem bírod feldolgozni az elutasítást. Gondolom nem sok sikerélményed lehet az életben és mivel a vallásodban nem találod meg a szükségest pluszt így kell valami amiben kiélheted magadat."
Attól hogy nem ért velem egyet valaki nem tekintem feltétlenül hazugnak. Te viszont az vagy mert valótlant állítasz.
"Te meg nem érted, hogy akkor csomagolj és indulhatsz is? Hiszen ez ad annyi pluszt hogy lelépj. Vagy annyira azért még sem fontos egy épület. Ja hogy a hitedért szenvedni kellene fizikailag akkor már egyből nem ér annyit egy épület. Jó itt ebben az országban is ugye? Ilyenkor már nem is annyira rossz."
Egyáltalán nem mondhatom hogy jó Magyarországon a muszlimoknak az iszlámellenes propaganda miatt. Az igaz hogy összességében Kínában rosszabb, de a mecsetépítés terén Kína jobb.
"Ha nem öli meg a gyerekét vagy egyéb rokonát ahogyan az áll az igében akkor te kereszténynek tartod?"
Az adott vallásnak kell definiálnia kit tekint követőnek.
"Akkor miért hozod fel azt hogy meg kell ölni a gyerekét ha az más vallást akar követni. Hiszen nagyon jól tudod hogy nem az a keresztény aki ezt betartja. Hiszen te magad írod hogy milyen válaszokat kaptál."
De ettől még tény hogy a Biblia ezt írja. Szóval egy kereszténynek ezt kellene tennie, de ha nem teszi akkor is keresztény marad.
"Jézus tanítványai nem templomokban jöttek össze hanem magán házaknál. Az apostolokról van szó.
A szentszellem amikor kitöltetett akkor sem templomban voltak. Pedig az egy nagyon jelentős esemény. (ha nem tudnád)"
Mert akkor még nem tudtak templomot építeni mivel üldözték őket.
"Akiknek volt pénzük azok sem templomot építettek. Neked nagyon bálvány dolog ez az épület kérdés. Le is borulsz épületek előtt?"
Mellébeszélsz. Ha van pénzük de nem építenek templomot saját döntésük. Nem tiltás miatt.
"Részletesen leírod hogy milyen véleményen kellene hogy legyek."
Mert ez lenne a normális emberi reakció.
"Te akarod nekem megmondani hogy mi legyen a véleményem?"
Igen mert ez várható el a törvények alapján. A magyar törvények engedik a mecsetépítést. Ha a magyar állam tiltja akkor azt lett volna a normális reakció tőled hogy a magyar állam súlyosan megszegte a vallásszabadság elvét és a magyar alkotmányt is és engednie kellene hogy a muszlimok mecsetet építhessenek.
"Na ez kellene hogy legyen a te életedben. De az nincs. Szánlak ezért. Imádkozom érted Jézus Krisztus nevében!"
Szánalmas álszent keresztény vagy. Békéről beszélsz de még azt sem engednéd hogy a muszlimoknak legyen mecsete Magyarországon.
"Te amúgy keresztény vagy? Mert ilyen kérdéseket ateisták szoktak feltenni."
Ki a keresztény? Pl. biztosan nem ölöm meg a gyerekemet.
Nem kérdezted meg vagy nem kaptál választ?
"Minden esetben elmondjuk hogy ez nem igaz és bizonyítékokkal támasztjuk alá."
Egyetlen óriás plakátot sem láttam ég ezzel kapcsolatban. Szerintem nagyon bénán csináljátok már ha tényleg csináltok valamit. A kormány plakátokon kampányol.
"A kettőnek mi köze egymáshoz? Keresztényeknek lehet templomok. Ha nincs akkor annak az az oka hogy nem akarnak. Muszlimoknak viszont nem lehet mecsete mert a magyar állam megtiltotta."
És mi köze van a kettőnek egymáshoz?
"Rá van írva de attól még maga az épület nem mecset."
De muszlimok írták ki rá. A muszlimok nem tudják hogy az nem mecset és még is kiírják rá. Szólj már nekik hogy ne irkáljanak ki hülyeségeket!
"Ezzel azt akarod mondani hogy Isten döntése hogy muszlimoknak nem lehet mecsete Magyarországon?"
Nem tudom, mert még nem válaszoltál. Neked mit mondott Allah ha egyáltalán kérdezted ez ügyben?
"Ez nem hit kérdése. Kijelentette hogy nem épülhet mecset Magyarországon így nem is épült."
Tehát hiszel egy politikusnak, ez most már akkor kijelenthető!
"Önmagában nyilván nem jobb jobb hazudni, mint igazat mondani, de itt az kérdés, jobb ha megölnek valakit a hite miatt vagy ha nem mond igazat és ezzel megmenekül?"
Önagában nyilván nem jobb meghalni mint élni. De van aki a halált választja még is. Ez az ő döntése.
"Nem hozott személyes döntést. Azt tette amit az Atya parancsolt. Ezt írja a Biblia."
Személyes döntést hozott! És Ő úgy döntött az Atya akaratát cselekszi.
"Nem korrekt. Nem igazságos. A mai jogállamokban sem lehetséges az hogy a gyilkos helyett a apja vagy az anyja kap helyette büntetést."
Te akkor hagynád veszni a gyerekedet akkor is ha lehetőséged lenne megmenteni.
Nos nem mindenki gondolkodik vagy érez így.
"Mi alapján állítod?"
Az alapján amit írtál.
"Te keresztény vagy? Egyes hozzászólásaid alapján nem úgy tűnik."
Ki a keresztény? Nem ölöm meg a gyerekemet!
"Ezt most úgy érted hogy Isten nem teremtett sem állatot sem embert vagy kifejezetten Allah-ra érted?"
Kérj meg valakit aki elolvassa neked és elmondja hogy mi van odaírva. Én nem tudok neked segíteni.
"Ha Jézus valóban élt és minden úgy történt ahogy azt a keresztények tartják, akkor egységes Evangéliumokat kellene hogy olvassunk amikben kis részleteken lehetne csak eltérés."
Nincs eltérés, teljesen egységes mind a 4 evangéliumban azt írják hogy meghalt és feltámadt! És mi van akkor ha van egy kis hiba. Én is szoktam hibázni.
"Ja hogy akkor ateista vagy? Az hogy létezik-e Isten nem csak hit kérdése hanem tudományos kérdés is."
De te a túlvilági életemről írtál.
"Akkor nem szeretnél válaszolni? Mert engem igazolna a válaszod?"
A válaszom az hogy nem tartom lényegesnek ezt a kérdést. Ahogy már írtam neked korábban, írj ki egy kérdést ezzel kapcsolatban.
Engem viszont nem érdekel.
"Továbbra is játszod a fogyatékost."
Akkor poénból lett kirakva hogy összezavarják a muszlimokat? Nem volt akkor nehéz dolguk ha elég hozzá egy ilyen tábla.
"Mitől meneküljenek meg?"
Attól amitől meg kell menekülniük. Te írtad hogy vannak akik menekülnek valami elől.
"Te mondtad hogy nincs jelentősége. Akkor a magyar állam miért tiltja?"
Én írtam, így van. Nem a magyar állammal beszélgetsz!
"Ami az épület jellegét tekintve nem mecset."
Akkor meg ne írják ki mert hazugság! Na akkor viszont ez bizonyíték arra hogy a muszlimok hazudnak.
"Akkor is üldöznék őket mert akkor nyilván ott lennének a legtöbben."
Akkor az ujgurok nem használják az eszüket. De te szólhatnál nekik hogy ne mindenki ugyan oda költözzön nem olyan bonyolult ez. Hogy nem jönnek erre rá?
"Lehet hogy idővel minden muszlimot visznek. Nem olyan régen kezdte ezt Kína."
De nem vallási alapon. Mert akkor mindenkit vinnének.
"Attól hogy nem ért velem egyet valaki nem tekintem feltétlenül hazugnak. Te viszont az vagy mert valótlant állítasz."
Fényképes bizonyíték van rá. És ha oda menne az ember akkor saját szemével is láthatná. Sőt neked látnod is kellett hiszen elvileg jársz valamelyikbe.
Nem állítok valótlan és te vagy rá az élő bizonyíték csak nem akarod vagy mered felvállalni hogy így van.
"Egyáltalán nem mondhatom hogy jó Magyarországon a muszlimoknak az iszlámellenes propaganda miatt. Az igaz hogy összességében Kínában rosszabb, de a mecsetépítés terén Kína jobb."
Nem is kell azt mondanod.
Az önmagában pont elég, hogy még mindig nem indultál el, és nem is akarsz elmenni. Nem érdekel téged a mecset. Van ahol összejöhettek. Kínában meg sírva könyörögnél az államnak hogy ugyan segítsenek már haza jönni ha a kínai kormány bezárna az ujgurok közé és nyomatná neked a kommunista propagandát.
"Az adott vallásnak kell definiálnia kit tekint követőnek."
Ha az adott vallásnak kell eldönteni akkor miért jössz azzal hogy mi áll a Bibliában? Akkor ne te döntsd már el és ne is ragadj ki részletet belőle.
Akkor fogad el azt ahogyan a követői meghatározzák!
Mit írtak neked a követők, hogyan határozták meg?
"De ettől még tény hogy a Biblia ezt írja. Szóval egy kereszténynek ezt kellene tennie, de ha nem teszi akkor is keresztény marad."
De miért kell ezt tennie egy kereszténynek és miért marad még is ha nem teszi? Ez nem ellentmondás? Nem értelek!
"Mert akkor még nem tudtak templomot építeni mivel üldözték őket."
Akkor nem is voltak igazi keresztények?
"Mert ez lenne a normális emberi reakció."
Hazugság a részedről mert nem ezt írtad!
"Ahogy mondtam, egy normális kereszténytől az lett volna a helyes reakció"
Ez írtad! Most meg már emberi reakció! Akkor most megint elkezdesz őrjöngeni mert lebuktál? Megy majd a hiszti?
Miért ez lenne a normális emberi reakció? Kérdeztem már de megint megkérdezem.
A keresztények miért foglalkozzanak a muszlimok problémáival, amikor a muszlimok sem foglalkoznak a keresztények problémáival?
"Igen mert ez várható el a törvények alapján."
A törvények alapján szólás szabadság van. Ez már nem alkotmányos jog. Csak hogy tudd!
A magyar állam tartatja be a törvényeket de te nem a magyar állammal beszélgetsz.
"A magyar törvények engedik a mecsetépítést."
Akkor kezdj neki az építkezésnek!
"Ha a magyar állam tiltja akkor azt lett volna a normális reakció tőled hogy a magyar állam súlyosan megszegte a vallásszabadság elvét és a magyar alkotmányt is és engednie kellene hogy a muszlimok mecsetet építhessenek."
A keresztények miért foglalkozzanak a muszlimok problémáival, amikor a muszlimok sem foglalkoznak az országban élő keresztények problémáival?
Ez akkor lenne normális ha kölcsönös lenne a dolog.
"Szánalmas álszent keresztény vagy. Békéről beszélsz de még azt sem engednéd hogy a muszlimoknak legyen mecsete Magyarországon."
Akkor jelents fel hogy akadályozom az építkezést majd a rendőrök elvisznek és probléma meg van oldva. Ennyi az egész.
Gyerünk ne habozz tedd meg, ha én vagyok az akadály akkor kizárt dolog hogy nem fog sikerülni. Kivéve ha maga Allah akadályozza meg!
Bár lehet hogy te még vele is szembeszegülnél.
- Amit szeretnéd, hogy veled tegyenek, te is azt tedd másokkal!
Most akkor én is hivatkozom a Bibliára. A Bibliában írnak ilyet is.
Építsetek templomot a keresztényeknek, majd azok is építenek nektek mecsetet.
Biztos hogy nem fogják érteni hogy mi lelt benneteket hogy ilyesmit tesztek de hogy lefogja őket nyűgözni az egyszer biztos.
"Ki a keresztény? Pl. biztosan nem ölöm meg a gyerekemet.
Nem kérdezted meg vagy nem kaptál választ?"
Látod még arra a kérdésre sem vagy képse válaszolni egyenesen hogy keresztény vagy-e. Nem vagy egyenes ember ahogy sok keresztény sem az.
"Egyetlen óriás plakátot sem láttam ég ezzel kapcsolatban. Szerintem nagyon bénán csináljátok már ha tényleg csináltok valamit. A kormány plakátokon kampányol."
A magyar állam milliárdokat költ iszlámellenes propagandára. Szerinted az a kevés Magyarországi muszlim anyagilag megteheti hogy ilyen kapányt folytasson?
"És mi köze van a kettőnek egymáshoz?"
Keresztényeknek lehet templomuk. Ha nincs akkor annak az az oka hogy nem akarnak. Muszlimoknak viszont nem lehet mecsete mert a magyar állam megtiltotta.
"De muszlimok írták ki rá. A muszlimok nem tudják hogy az nem mecset és még is kiírják rá. Szólj már nekik hogy ne irkáljanak ki hülyeségeket!"
Funkcióját tekintve mecset ezért írták ki de maga az épület nem mecset. Ebből is látstzik mennyire aljas keresztény vagy hogy továbbra is úgy teszel mintha nem lenne gond és még a muszlimokat hülyézed. Sikerült még jobban lejártnod a keresztényeket.
"Nem tudom, mert még nem válaszoltál. Neked mit mondott Allah ha egyáltalán kérdezted ez ügyben?"
Neked Isten szóban válaszol? Akkor kérdezd meg helyes-e a mecsetépítési tilalom.
"Tehát hiszel egy politikusnak, ez most már akkor kijelenthető!"
Te alapból hazugnak tekinted a politikusokat? Mondjuk a kormánypárt azt hangoztatja hogy keresztény így nem csoda hogy hazudnak. Még egy bizonyíték arra vonatkozóan hogy a keresztények gyakran hazudoznak.
"Önagában nyilván nem jobb meghalni mint élni. De van aki a halált választja még is. Ez az ő döntése."
Ne beszélj mellé. Az kérdés, jobb ha megölnek valakit a hite miatt vagy ha nem mond igazat és ezzel megmenekül?
"Személyes döntést hozott! És Ő úgy döntött az Atya akaratát cselekszi."
Dönthetett volna úgy hogy ellenszegül az Atyának? Azt hogy mikor ő is Isten? Akkor te két külön istenségben hiszel ami bálványimádás.
"Te akkor hagynád veszni a gyerekedet akkor is ha lehetőséged lenne megmenteni. Nos nem mindenki gondolkodik vagy érez így."
Tehát ha mondjuk a gyereked egy gyilkos akkor szerinted jobb ha nem kap büntetést és te mész helyette börtönbe?
"Ki a keresztény? Nem ölöm meg a gyerekemet!"
Akkor nem vagy keresztény? Még erre sem vagy képes válaszolni?
"Kérj meg valakit aki elolvassa neked és elmondja hogy mi van odaírva. Én nem tudok neked segíteni."
Szánalmas mellébeszélés.
"Látod még arra a kérdésre sem vagy képse válaszolni egyenesen hogy keresztény vagy-e. Nem vagy egyenes ember ahogy sok keresztény sem az."
Dehát kereszténynek nevezel folyamatosan. Akkor mire akarsz választ kapni ember?
Ha nem gondolod hogy keresztény vagyok, miért nevezel annak?
Neked van valami hatalmas nagy káosz a fejedben!
Olyan ez mint az épület amire kiírják hogy mecset. Az sem véletlen. És az sem hogy te kereszténynek nevezel.
"A magyar állam milliárdokat költ iszlámellenes propagandára. Szerinted az a kevés Magyarországi muszlim anyagilag megteheti hogy ilyen kapányt folytasson?"
A muszlimok nem segítik egymást vagy mi van?
Na persze ha nem is próbálkoztok semmivel akkor ne is csodálkozz azon hogy nem történik semmi.
De van itt egy másik dolog is, Allah mit tesz?
Miért engedi hogy az ujgurokkal az tegyék amit tesznek és hogy ilyen kampányt folytasson bármelyik állam is?
"Funkcióját tekintve mecset ezért írták ki de maga az épület nem mecset. Ebből is látstzik mennyire aljas keresztény vagy hogy továbbra is úgy teszel mintha nem lenne gond és még a muszlimokat hülyézed. Sikerült még jobban lejártnod a keresztényeket."
Én nem képviselem a keresztényeket. Szóval egyáltalán nem érdekel hogy mit gondolsz a keresztényekről. Ezt képes vagy végre felfogni vagy meghaladja a képességeidet?
Ha egyszer az van kiírva rá hogy mecset akkor az egy mecset és kész. Vita nincs! És így van ez egyáltalán nem probléma. A legtöbb muszlim biztosan örül annak hogy nem zárják koncentrációs táborba és szabadon gyakorolhatja a vallását.
"Neked Isten szóban válaszol? Akkor kérdezd meg helyes-e a mecsetépítési tilalom."
Neked kell megkérdezni hiszen a te istened.
Mint ahogyan írtam is nekünk nem kell templom hogy elmondhassuk minden rendben van.
"Te alapból hazugnak tekinted a politikusokat? "
Igen, annak tekintem.
"Mondjuk a kormánypárt azt hangoztatja hogy keresztény így nem csoda hogy hazudnak. Még egy bizonyíték arra vonatkozóan hogy a keresztények gyakran hazudoznak."
Dehát te még is hiszel egy politikusnak aki kijelentette hogy nem lehet mecset. De ha keresztény akkor hazudik nem az igazat mondta.
"Ne beszélj mellé. Az kérdés, jobb ha megölnek valakit a hite miatt vagy ha nem mond igazat és ezzel megmenekül?"
Te is így válaszoltál. És az nem volt mellébeszélés, így én sem beszéltem mellé.
"Dönthetett volna úgy hogy ellenszegül az Atyának? Azt hogy mikor ő is Isten? Akkor te két külön istenségben hiszel ami bálványimádás."
Igen, dönthetett volna úgy hogy ellenszegül. Szabad akaratából.
"Tehát ha mondjuk a gyereked egy gyilkos akkor szerinted jobb ha nem kap büntetést és te mész helyette börtönbe?"
Ilyen a szeretet. Nincs benne logika.
"Akkor nem vagy keresztény? Még erre sem vagy képes válaszolni?"
Folytok kereszténynek hívsz aztán meg azt kérdezed hogy az vagyok-e. Ha nem tudod eldönteni miért hívsz annak?
Ha meg annak tartasz miért kérdezed. Nagy káosz van odabent ugye?
"Szánalmas mellébeszélés."
Szánalmas az te vagy! Illetve egészen pontosan szánni való vagy.
Kereszténynek hívsz de megkérdezed hogy az vagyok-e.
"Bizonyítottad hogy a keresztények még annyit sem engednének hogy a muszlimoknak legyen mecsetük ami egy alapvető jog ahol vallásszabadság van."
Dehát a magyar törvények engedik!
"Közben meg békességről beszélsz."
Igen arról beszélek. De egy nyavalyás épület miatt őrjöngsz itt folyamatosan.
És mivel ez ilyen hatással van rád így neked nincs békességed csak nem veszed észre!
De hányszor kell neked leírni hogy nem a magyar állammal beszélsz?
De most komolyan azt hiszed hogy a problémádra itt találsz megoldást?
Szerinted ez normális dolog? Hogy neki mész itt egy vadidegennek?
Ha a magyar állammal van bajod akkor miért nem velük beszélsz?
Nagy a káosz és nem látsz tisztán? Te tényleg szánni való vagy!
Hisztizel mit egy gyerek és azt hiszed hogy ez a megoldás. Vagy félsz szembenézni a valósággal? Vagy az is lehet hogy a többi muszlim szétrúgná a hátsódat ha csinálnád a balhét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!