Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, hogyan...

Kedves Jehova Tanúi, hogyan zajlik a szolgálat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon érdekel, hogyan zajlik a szolgálat nálatok. Nagyon becsülöm a munkásságotok és kitartásotok. Elmesélnétek, milyen a szolgálat? Miből áll, mit kell csinálni? Esetleg tudnátok ezt részletezni?

Nagyon kérek mindenkit, hogy csak a kérdésre válaszoljon, ha tud érdemi választ adni. Köszönöm…

2022. jún. 18. 00:04
1 2
 11/17 lilla64 ***** válasza:
73%
Nem ajánlom,hogy megtudd
2022. jún. 20. 11:41
 12/17 A kérdező kommentje:
11 vagy a kérdésre felelj, vagy inkább kapott tovább. Te és a hozzád hasonlók
2022. jún. 20. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy én sem értem, miért kellett le pontozni, az egyik válaszoló voltam. Egyre gyakrabban találkozom gykn ezzel. Válaszolsz a kérdésre aztán negatív… mégis mire való lenne az oldal, ha nem kérdés megválaszolására ?

Igen, sajnos néhány hívő nem tudja felfogni, hogy ez mást nem érdekli, ő azt hiszi, jót tesz és neki van igaza. Nem minden tanú ilyen… de valóban gyakori.

Másrészt van adminisztráció , legalábbis mikor én voltam ott, még volt, de azt nem tudom, mennyire ellenőrzik stb, az alapján viszont tudnák, ki merre járt eddig.

Mint mondtam, nem leszolni akarom őket, egyet sem értek velük, de ha emiatt volt a lepontozas, gratulálok :)

2022. jún. 20. 21:03
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"De, a szolgálat azt jelenti, hogy Jehova üzenetet adod at az embereknek , ennek szenteled az életed ."

Igen ebben a hiszemben "szolgálnak" Jehova tanúi. De valójában nem azt adják át!

"Ezt nehéz így össze foglalni, általában ezért kezdenek biblia tanulmányozást , hogy komplexen értsd."

Jehova tanúi nem kezdenek Biblia tanulmányozást!

Ők könyv tanulmányozást kezdenek!

A tanulmányozás úgy zajlik hogy kapsz egy könyvet. Az éppen aktuálisat! Amennyiben Bibliát tanulmányoznának azt nem kellene azért lecserélni mert a bene lévő információk elavultak.

20 évvel ezelőtt nem ugyan abból a könyvből és nem ugyan azokat a dolgokat tanították Jehova tanúi mint most!

Tehát az aktuális könyvből felolvasásra kerül egy rész. Majd kérdés felelt formájában történik az a bizonyos "tanítás" és van hogy felolvasnak a Bibliából néhány igét!

"Valójában minden ember aki nem talaja meg magától az élet értelmet, egy valláshoz folyamodik, vagy elvhez, aztán ebben kezd hinni."

Ennél jóval több lehetőség van. Mert folyamodhat az alkoholhoz, droghoz,stb. de lehet öngyilkos is.

És tudod bele is születhet!

- De egyébként mi az élet értelme amit az embernek magától meg kellene találnia?

"Lényegében Jézus nyomán "hirdetni kell Iten Királyságának jó hírét" és megtanítani azoknak az embereknek, akik figyelnek, hogy mi Isten szándéka a földre vonatkozóan. Máté 28:18 " Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket,kereszteljétek meg őket ...., 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek..."

Nem tűnik fel az ellentmondás?

Azt kell megtanítani az embereknek hogy mi Isten szándéka a földel?

Valóban?

Csak mert az igében az áll hogy "megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek"

Korábban meg sorolod hogy mit kell cselekednie az embernek ahhoz hogy Isten kedvére tegyen!

- Nekem nagyon úgy tűnik hogy benned még mindig nagy a káosz és nem sikerült letisztáznod magadban a dolgokat!

8-as

"Ha a szolgálat közben, amikor házról házra járnak, és az ember azt mondja, hogy köszönöm NEM!, akkor miért kell erőszakossan hétről hétre visszajárni, és próbálkozni?"

Azért járnak vissza Jehova tanúi mert azt mondják nekik hogy ezt kell csinálniuk nekik az a küldetésük hogy megmentsék az embereket!

Nem így indirekt módon van ez nekik mondva hanem jóval finomabban de ezt erősítik bennük az Őrtorony szervezet által kiadott irodalmak segítségével.

9-es

"Biztos vannak jó memóriával megáldott emberek, de szerinted számon tartják, hogy mikor hol jártak már? Meg, hogy épp ki nyitott ajtót, és kivel beszéltek?"

Biztos lehetsz abban is hogy hogy Jehova tanúi bizony számontartják hogy hol jártak és minden egyéb információ is feljegyzésre kerül.

Van egy külön katalogizáló rendszer. Úgynevezett: TERÜLETKÁRTYÁKAT használnak.

- Nem cetlit kell az ajtóra kiragasztani hanem meg kell kérni a bekopogtatót hogy ott előtted írja be a területkártyára hogy téged ez nem érdekel és hogy ne jöjjenek többször.

Megjegyzem ez sem garancia arra hogy nem fognak jönni. Mert kb. 1 fél év vagy 1 év múlva lehet hogy újra jönnek!

Hogy miért? Na erre az a válasz, hogy azért mert lehet hogy megváltozott a véleményed.

- És úgy általánosságban mindenkinek. Nem érdekel a pontozás, számomra nincs jelentősége!

2022. jún. 23. 23:21
 15/17 Schenker válasza:
65%
Terjesztik a hamis dolgokat, félrevezetik az embereket. Inkább találnának értelmes hobbit vagy mellékállást. A biblia tanulmányozás úgy zajlik, hogy van egy könyv, vannak kérdések, de csak az általuk jónak tartott dolgokat fogadják el helyes válasznak. Elmebeteg tanokat tanítanak. Hősként állítják be pl. azokat a gyerekeket és szüleit, akik visszautasítják a vért. Betegek! Ha egy nőt ver a férje, akkor az elkülönülhet tőle, de nem válhat el, tehát nem lehet egy másik férfival újra boldog. Ja és a maszturbálás is tilos. Én két évig tanumányoztam ezekkel, hát akkora fszságokat, amiket ezek tanítanak....(vallásfilozófus vagyok, így van összehasonlítási alapom). Ez egy álszerény, álszent, undorító vallás.
2022. júl. 1. 14:30
 16/17 A kérdező kommentje:
15 milyen jó, hogy senki nem kérdezett és hogy nem is a kérdésre válaszoltál, kedves filozófus…
2022. júl. 1. 23:17
 17/17 anonim ***** válasza:
21%

Nagyon jol, foleg miota kozteruleten is szolgalunk ujra 🙏🙏🙏🥰

Nagyon sok jo beszelgetes van es halistennek az itteni negativ hozzaszolok elenyeszoen kevesen vannak. 😅. Dehet nem is omiattuk vegezzuk ezt a munkat hanem azokert akiket a Teremtonk vonz.

2022. júl. 2. 23:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!