A biblia szerint mi volt szuletésem elött? Akkor már létezett a lelkem? Vagy a lélek a szuletéstől fugg? Ha nem a szuletéstől fugne akkor mégis miért jönne a lelkem ide a földre?
A lelked Isten teremtette meg ami tud létezni a fizikai anyagi tested nélkül is. Az anyagi test halálát követően pedig szintén tovább él a lelked a fizikai testedtől függetlenül!
A Bibliában számtalan utalás van arra, hogy a lélek már a testben történő fogantatás előtt is létezett!
Pld. Jézus azt mondja, hogy "Ábrahám mielőtt lett, ÉN vagyok"
Vagy Keresztelő János, aki Illés volt!
Vagy a vakon született: "Ki vétkezett, ez vagy a szülei, hogy vokon született?"
De, ha józanul végiggondoljuk, akkor is (most hagyjuk a bibliai magyarázatokat erre) hogyan születhetnének pld hermafroditák, vagy Down-szindrómás gyermekek, vagy szellemileg retardáltak? Talán az Isten teremtette volna őket ilyennek? Nyilván nem, hanem mivel már a testi fogantatásuk előtt is léteztek, ezért születtek olyannak amilyennek születtek, a korábbi tetteik következményeképpen!
Akik azt feltételezik, hogy az Isten teremt ilyen terheltségekkel lelkeket, (nem pedig a lelkek tetteinek következtében születnek ilyen terheltségekkel), azoknak nagyon torz istenképük van, és Istent még egy átlagos gonosz embernél is gonoszabbnak gonolják, tehát egy nagyon eltorzult büntető Istenben hisznek.
"a korábbi tetteik következményeképpen!"
Te hiszel a reinkarnációban és korábbi életben? pedig tudtommal nincs előző élete senkinek
Értem, azért köszönöm, hogy válaszoltál és örülök annak, ha a Bibliát olvasgatod! Én katolikus vagyok! :)
A Biblia olvasását Jézus tanításaival és annak helyes értelmezésével érdemes kezdeni! Különben nem lehet "rend a fejedben", ha nem az Evangéliumokkal kezded, mert az írások helyes értelmezését is Jézus adta meg!
Sok sikert kívánok ehhez!
Az Evangéliumok helyes értelmezéséhez nagy segítséget tud adni pld. a Keressétek Isten Országát c. értelmezési könyv, melyet egy piarista tanár írt! Érdemes lehet az Evangéliumok olvasásánál ebbe is bele nézni!
Itt lehet elérni:
amugy eltaláltad mert először aaz evangéliumok lényegét összefglalo kis tanulmányt olvastam,hogy egyáltalán megértsem a Bibliát.
Innen tanultam [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!