Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találhatok olyan önismeret...

Hol találhatok olyan önismereti tanítást, mely Jézus tanításaiból merít és biblikus tehát nincs hozzárakva, megmásítva, filozofálva, legyen nagyon mély, ízig-vérig hatoljon és csak a lényeges dolgokat tanítsa?

Figyelt kérdés

Tudom ezt ingyenesen nehéz, de szeretnék ilyen forrást találni, videó, hanganyag, könyv formában, meg akarom ismerni Istent legmélyebben, de a Biblia nekem érthetetlen, mégis biblikus tanítás kellene és méfgegyszer nem általános hétköznapi tanítás, mert csak azzal van tele a youtube.

Olyan kell ami az emberhez szól, ami a tudatalattijához szól, megérinti és lehet folyamatosan fejlődni. nem tzanácsokra lennék kíváncsi hanem egyfajta terápia jellegűre. Nem tudom máshogy megfogalmazni. Intenzív és mély tanításokat keresek, léteznek ilyenek??? Ami felnyit, megváltoztat, többféle oldalról körbejár egy tanítás?

2022. jún. 3. 01:22
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Csak intenzív tanítás érdekelne, más nem érdekel. Istent akarom megismerni legmélyebben!!!
2022. jún. 3. 01:23
 2/11 A kérdező kommentje:

UI: Már annyi videót megnéztem és sosem az volta téma, mint ami a cím. kb. 5% volt am ia címben volt a többi történelem, filozófia, mese, nulla tartalom, na ezeket ki szeretném már hagyni. Mert bele fogok fáradni jobban és kezd mostmár irritálóan unalmas lenni. Tudom el kellene járjak aktív közöosségbe, de itt környéken nincs olyan ahol mély tanítások vannak, hitelesek.

Aki ajánl az konkrét előadást linkeljen, az midnegy, hogy kitől, csak legyen benne valami komoly mondanivalója.

2022. jún. 3. 02:06
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
"biblikus tehát nincs hozzárakva, megmásítva,"? A biblia eleve meg lett változtatva, vagy az ebben az esetben mindegy?
2022. jún. 3. 04:56
 4/11 anonim ***** válasza:
17%

Ha épülni akarsz az egy életre szóló keresés. Isten nem foglalkozik minden hirdetésben személyesen mindenkivel ezt jó ha tudod. Én rengeteget meghallgattam már hidd el. :)

Ezt fontosnak tartom és kötelezővé tenném mindenkinek (az aposztata keresztényeknek főleg) mert úgy gondolom ezt a beszédét Jézusnak senki nem bontotta ki igy:

[link]

2022. jún. 3. 05:04
 5/11 anonim ***** válasza:
15%
Csak ha egy felébredt bölcsel beszélsz.
2022. jún. 3. 05:27
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
Ha tényleg ilyet keresel, akkor olvasgasd az Újszövetséget. A négy evangélium szól Jézusról, nem hosszú, ráadásul egymást ismétlik, és szerintem teljesen érthetőek. (Na jó, János néha talán nem, de a másik háromban nincs semmi érthetetlen). Ha bárki mást hallgatsz, az úgyis bele fogja vinni a saját elképezléseit, meglátásait stb.
2022. jún. 3. 09:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Próbálj külön fajta fordításokat és úgy olvasd a Bibliát.

A 6os válaszoló jól mondja, sok Biblia tanító a saját értelmezése szerint tanítja, ha pedig nem ismered a Bibliát, akkor nagyon csúnyán áttudnak téged verni.

2022. jún. 3. 22:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem!!!
2022. jún. 3. 23:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia,

Igen első körben Lukács evangéliuma, majd az Apostolok cselekedetei ezeket egy görög orvos írta levél formájában barátjának, teljesen jól érthető és minden fontos információ benne van:

[link]

[link]

Ha az Ószövetséget szeretnéd megismerni akkor:

[link]

Itt hangoskönyv formájában is meg lehet hallgatni.

Üdv. Péter

2022. jún. 4. 08:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Természetesen a cél az, hogy Krisztushoz kerülj közel, ne elsősorban egy tanítóhoz vagy egy egyházhoz, bár az egyház, benne a tanítóival is elengedhetetlen része Isten tervének. De a kérdésedre válaszolva:

Én leginkább az ICOC (International Churches of Christ) tanítóitól hallottam ilyen mélyebbre hatoló tanításokat, mint pl. Douglas Jacoby és Dr. John Oakes. Van bennük néha (egyház)történelem is, mert a történelemből és kultúrából kiszakítva nem lehet jól megérteni a Bibliát. Ezek angolul vannak, mint pl.

[link]

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTipLYSAbO2OLLNjSZG43..

Dr. John Oakes egy apológia websiteot tart fenn:

[link]

De Mike Mazzalongót is szeretem, ő a Church of Christ tanítója (a "sima", vagyis nem az "International" Church of Christ tanítója).

[link]

A Magyarországi Krisztus Egyháza is ennek az ICOC egyházcsaládnak a tagja, de ez egy kis egyház, amelynek nincsenek tanítói, viszont szoktak itt járni nagyobb egyházak tanítói. Én ma éppen Andy Fleming előadását hallgattam, amelyet idősebb keresztényeknek tartott itt Budapesten egy könyvtárban. Hát elég kihívó volt, ha ezt érted azon, hogy "ízig-vérig hatoljon".

[link]

üdv, Stefán

2022. jún. 5. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!