Szerinted miért érez így az öcsém?

"és hisz Ugyan így de nem jar mar semmi felekezetbe.."
Akkor mi a hitének a lényege ha semmi cselekedete nincs?
Legalább önmagadat ne csald meg. Tudom, hogy magadról szól a kérdés már messziről felismerem a hazudós fajzatod.

"Kialakított egy istenképet, beletéve mindent ami neki szimpatikus"
Valójában minden vallásos ember ezt csinálja. Kiválogatja a szentnek tartott könyvéből a neki tetsző részeket, ami nem tetszik neki pedig ignorálja. Nem ő igazodik az Istenhez, hanem az általa elképzelt istent igazítja a saját világnézetéhez.

Nekem egy olyan ismerősöm van csak, aki vallásos, templomba jár stb. De még ő sem mondja a gyerekeinek hogy ne bulizzanak, vagy hogy házasságig nincs szex. :)
Ezen már szerintem a normális vallásosak is túlléptek.
Amiről te beszélsz kérdező az inkább valami vallási szekta. Egy börtön.
A 1-2# kommentelők is birkák. Ha bulizni jár egy fiatal, meg lefekszik egy lánnyal, akkor már fúj, bűnös? Nem hihet Istenben? Miért ne élhetné az életét, ha mellette jó ember, esetleg magában éli meg a hitét? Csak az igazi hívő, aki megy a templomba?

Isten mindenhol ott van. Nem egy templomban lakik, nem a papok tartják össze. Nem. A papok Istenen élősködő valódi munkát nem vállaló férfiak.
Alapból nem értem, hogy hogyan lehetnek hitelesek bármely hívő számára.
Létszámuk indokolatlannal sok. Úgy vélem, hogy ezt a munkát bárki elvégezhetné, aki valaha is olvasta a Bibliát.
Egy biztos és nem én találtam ki, hanem úgy vélem Isten: A változás. Az egyház és a Vatikán nem hiteles. Ne azt nézzétek, hogy mit beszélnek, hanem, hogy mit cseleksznek. A katolikus egyház a legnagyobb kamu a világon. Sehol sem tükrözi azt a szellemet, amit a názáreti Jézus Krisztus adott a világnak. Sem ma és pláne nem az elmúlt évszázadokban nem tett semmi olyat, ami bizonyítaná, hogy Jézus Krisztus örökségét képviselné. Ha így lenne, akkor a papok gyógyítanának, tanítanának és a könnyű út helyett a helyes utón járnának. DE VANNAK KIVÉTELEK! olyan 100-ból 1 pap valóban azt képviseli és hitelesen képes bemutatni a valóságot. A többi 99 pedig abba a pokolba fog kerülni, amelyről prédikálni szokott.
Isten mindenhol ott van, mindent felügyel, minden gondolatot ismer. Sosem volt szándéka, hogy szent emberekkel népesítse be a világot. Milyen unalmas is lenne a világ bulizás nélkül. Még Jézus is együtt partyzott nem csak a násznéppel, hanem vámosokkal és olyanokkal, akiket a társadalom kirekesztett. Ott volt. Igen is ott volt, ahova a papok be nem teszik a lábukat. Hány darab Isteni csoda történt a templomokban, amit el is ismertek? És hány a templomon kívül? Járjunk csak utánna. Aki Istent keresi, az ne a templomokban keresse, hanem ott, ahova Krisztus is járt. Guglizd ki, hogy milyen helyeken járt.
Az öcskösödnek kinyílt a szeme és meglátta a valóságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!