Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Misén miért nem szoktak égő...

Misén miért nem szoktak égő áldozatot bemutatni Istennek?

Figyelt kérdés
Szeretnéd, ha visszahoznák?

2022. máj. 29. 20:48
A kérdező szavazást indított:
Égő áldozatot akarok bemutatni az úrnak!
Döntsön a pápa vagy a pásztor róla!
Döntse el a gyülekezet!
Nem kívánok áldozatot bemutatni az úrnak.
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
a tömjén az nem ég?
2022. máj. 29. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Most önként jelentkeztél, kérdező?
2022. máj. 29. 21:49
 3/10 Metionin ***** válasza:
95%
Én is egyből a tömjénre gondoltam.
2022. máj. 29. 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Hiszen nem kedveled a véres áldozatot,

ha égő áldozatot hozok, nem tetszik neked.

A töredelmes lélek áldozat Istennek,

a töredelmes, alázatos szívet, Isten, nem veted meg."

2022. máj. 29. 23:41
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Akkor miért tömjéneznek az ortodoxok meg a katolikusok. Mert bizony hogy lóbálják, főleg az ortodoxok. Ha nem áldozat akkor miért csinálják. A Tömjén pedig égő vahami.
2022. máj. 30. 12:03
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

Ezen az oldalon tényleg senki nem tudja kapásból a választ?

"Szeretnéd, ha visszahoznák?"

Nem, mivel azzal a kereszténység lenne sárba tiporva. Jézus váltságáldozata tökéletes volt, így nincs szükség tulkokra és égőáldozatokra. (Zsidókhoz írt levél)

A kereszténységben egy áldozatra van szükség Jézuséra. A katolikusoknál áldoznak mondhatja valaki. Csakhogy ők sem új áldozatot mutatnak be, hanem Jézus áldozatába kapcsolódnak be. A protestánsok pedig ezt nem is tekintik áldozásnak és nem is így hívják, hanem egyfajta megemlékezésének Jézus áldozatának, úgy úrvacsorának nevezik, a kenyér és bor vételét. A kereszténységben egyetemesen, akármit is gondoljanak róla, vagy akárminek is nevezzék, egy dolog van, mégpedig a kenyér és a bor vétele valamilyen módon, ami még az utolsó vacsora idejére vezethető vissza és maga Jézus adta parancsba.

pl: "És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, és e szavakkal adta nekik: Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre! Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki." Luk 22:19-20

Tehát summa summarum, az egész keresztény vallásban, olyan típusú áldozat bemutatás, mint az Ószövetségben volt, nincs egy darab se. Sehol. Még ott sincs, ahol azt amit csinálnak áldozásnak nevezik és tekintik. (Ami tulajdonképpen az eucharisztia vagy eukharisztia=hálaadás, de nevezik a Bibliában kenyértörésnek vagy az Úr vacsorájának is.)

2022. máj. 30. 15:47
 7/10 anonim ***** válasza:

A tömjén az illatáldozat, nem égőáldozat.

2022. máj. 30. 19:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Egeen, van egy szaga annak.a tömjénnek. De égőáldozat. Az ördög tudja miért találták ki, lehet azért mert fertőtlenítő a templomot vagy kiűzi az ördögöt. A Tömjén az egy növény amit ledarálnak és beletesznek a thuribulumba, meggyujtják és míg ég addig füstöl a tömjénező. Azért füstöl mert ég az a növény benne és annak van illata. Nem tudom hogy számolják ki hogy amíg tomjenez addig égjen. Hogy nem rontja el.a pap hogy kevés kerül be, elég és egyszer csak nem füstöl mikor a negyed népet meg kéne tömjénezze? Meg azt se értem hogy füstöl az ahányszor kihozzák. Mindig ujratoltik, vagy sokat tesznek veje és kitart mert lassan ég? Keresztény kálvinista ilyen babonaságokhoz nem ért csak tajalgat. Láttam olyan tömjénezőt amiből hullott ki a parázs a templomban, persze a pap távol a néptől csinálta.
2022. máj. 30. 22:28
 9/10 anonim ***** válasza:

A tömjén az nem egy ledarált növény, hanem egy növénynek a nedve. A tömjén továbbra se égő, hanem illatáldozat volt már az Ószövetségben is.

Ráadásul a tömjén nem ég, csak füstöl, ha égne, akkor nem nagyon füstölne.

"Keresztény kálvinista ilyen babonaságokhoz nem ért csak tajalgat."

Hidd el, amelyik tőled kicsit értelmesebb, az ért hozzá, mert például maga is olvasta a Bibliában, hogy tömjéneztek. Vagy olvasta azt is, hogy Jézusnak a napkeleti bölcsek is tömjént vittek.

2022. máj. 31. 00:40
 10/10 anonim ***** válasza:

"Keresztény kálvinista ilyen babonaságokhoz nem ért csak tajalgat."

Csakhogy egy keresztény kálvinistának is illik tudnia mi az az égőáldozat és nem rámondani a tömjénre, hogy égőáldozat.

2022. máj. 31. 00:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!