Mi történt Jézussal gyerekkorában? Miért nem hallani róla sehol?
Ha valóban ez lett volna, akkor legalább néha megemlítette volna akármelyik mondásában az erről szóló élettapasztalatait.
Legalább néha mondott volna valamit, ami ehhez kapcsolódik.
De erre mondom azt, hogy egy legendát ennyire nem szokás kidolgozni.
Nem volt gyermekkora, mert felnőttkora sem volt. Kitalált karakter.
olyannyira nem kitalált karakter, hogy a Talmud is megemlékezik róla
"Peszách előestéjén végezték ki Jézust, 40 napig kiáltott így előtte a kikiáltó: ’Jézust, a názáretit megkövezésre ítélték, mert varázslást művelt, Izráelt elcsábította és hűtlenné tetteIstenhez. Aki azonban mentő körülményt tud a számára, jöjjön, mondja el’. De nem találtak
mentő körülményt, és 40 napi várakozás után Peszách előestéjén kivégezték."
ha kitalált karakter volt, honnan az az újító és kimagasló szellemiség ami az evangéliumok tanításait jellemzi? Kitől ered? S miért haltak érte mártírhalált, miért tisztelték Istenként?
Ezt talán ne kezdjük újból.
A Talmudban is vannak kitalált karakterek. Jé...
Valahonnan vették a történeteket. Másik ember(ek), más korban, más helyen... van olyan Jézus történet, ami 4000 éves.
Nem, nem jóslás.
Mártírhalált is lehet halni kitalált lényért is.
Istenként is lehet tisztelni kitalált lényt.
Vagy szerinted az összes isten létezik?
Komolyan... néha óvodában érzem magam ilyenkor.
Komoly bajok vannak a gondolkodásoddal, ha a népi mitológiákat és Jézust egy lapra teszed, a történészek is elismerik h történelmi személy volt, míg tudtommal egy történész se ismerte el, hogy Zeusz történelmi személy.
Csak venni kellene a fáradságot utánaolvasni az ókeresztény egyház történetének.
Henry Chadwick: A korai egyház (Osiris Kiadó)
Vanyó László: Az ókeresztény egyház és irodalma (Szent István Társulat)
Peter J. Williams: Biztosak lehetünk az evangéliumokban? (Evangéliumi Kiadó)
"a történészek is elismerik h történelmi személy volt"
Ez nem igaz, csak nem tiltakoznak.
Én sem.
Csak az nem biztos, hogy pont ott élt, akkor, és lehetett több ember is.
Zeuszról én sem hinném, hogy valós ember lett volna (talán nem a legjobb példát hoztad).
Nem, nem kevertem bele a mitológiát, hanem megmutattam, hogy nem létező személyekben is lehet hinni.
Te viszont elfelejtettél válaszolni arra, hogy vajon szerinted az összes isten létezik?
Hiszen hisznek bennük, ez meg csak úgy lehetséges, ha léteznek (a 12-es válaszod alapján).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!