Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény vallás. Hol, mit...

Keresztény vallás. Hol, mit és hogyan? (alul kifejtem).

Figyelt kérdés
21 éves srác vagyok és szeretnék minél többet megtudni a keresztény vallásról (nem a hitet keresem, római katolikus neveltetést kaptam és vallásos vagyok). Olyan könyvcímeket, filmeket, embereket, fórumokat keresek ahol magával a bibliával foglalkoznak. Életem olyan szakaszába érkeztem, hogy szükségem van a hitem megerősítésére (nem pénzügyi inkább érzelmi).
2010. szept. 18. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
2010. szept. 18. 13:54
 2/9 orsybaba88 ***** válasza:

ez nagyon szép dolog. sajnos nem tudok neked könyveket stb ajánlani, de én református vagyok. igaz, nem gyakorlom a vallást, de régebben igen, még hittan táborban is voltam.

Szerintem ez is olyan vallás, mint a többi. Ha helyesen gyakorlod, nem viszed túlzásba, akkor boldog és lelkileg kiegyensúlyozott leszel. Mai napig emlékszem rá, hogy a tábor vezetői mennyire harmonikusak, gondtalanok voltak. Voltak külföldiek is, amerikaiak, és ők annyira boldognak tűntek!! Ezt nagyon irigylem a mélyen vallásos emberektől:)

ha szeretnél erről beszélgetni, a tapasztalataimat meghallgatni, írj privit, mert nem biztos, h megnézem a kérdést még egyszer!

2010. szept. 18. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

www.katolikus-honlap.hu

(lehet, hogy egyes vélemények a fórumon túlzóak, nem helytállóak, de alapvetően nagyon jó oldal)

2010. szept. 18. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Én tudok neked adni egy könyvet, ami megerősítheti a hitedet olyannyira, hogy soha nem többé nem fogsz semmiben kételkedni, ami Istennel kapcsolatos, de ez nem konkrétan a Bibliát magyarázza, inkább magát a vallást modern eszközökkel(persze a Bibliából is idéz levezetésnek, Máté evangéliumára egy egész fejezetet áldoz). Egy másik életszemléletet vetít elő, ami a materiálison(külső stabilnak tűnő világ) túl van, pontosabban azt, ami a matériát létrehozza igazából, és e szempontból magyarázza el a létezés mivoltát, vagyis az embert, a világot és Istent. :)

Ha érdekel ez a mű, szólj és adom. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 18. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Pár link, amit figyelmedbe ajánlok, hogy elolvasd:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. szept. 18. 20:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Természetesen érdekel. Köszönöm az eddigi válaszokat. Hétfőn majd azért munka után még benézek a könyvesboltba hátha ott is tudnak valamit ajánlani.
2010. szept. 18. 21:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért nem mindegy, milyen könyvesboltba mész!

Javasolnék 1-2 keresztény könyvesboltot:

[link]

[link]

és egy könyv: [link] jezus-maskent_prd3564.html

(Vannak vidéken is, ha nem pesti vagy.)

2010. szept. 18. 23:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Helló, itt van akkor a mű amiről beszéltem. :)

Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége

[link]

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 19. 08:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Derek Prince: A kereszténység hat alaptanítása.

C.S.Lewistől vagy Paul Chestertontól bármi.

2010. szept. 22. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!