Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme az itteni életünkne...

Mi értelme az itteni életünknek a Biblia szerint?

Figyelt kérdés
A jövendölések azt mutatják hogy ő tudta előre azt hogy mi lesz. De mi értelme itt lennünk ha már tudja úgyis hova kerülünk?

2022. máj. 26. 07:31
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"Van szabad akarat, és van Isten célja is. A kettő nem fedi le egymást. De Isten azt szeretné, hogy fedje le...."

Tehát szerinted a jövendölések csak szerencsés tippek voltak?

2022. máj. 27. 11:55
 22/27 anonim ***** válasza:

"Isten azt szeretné"

Amit ő szeretne, az van.

Amit meg nem szeretne, az nincs, egyáltalán.

Ez a végtelenséggel együtt jár.

2022. máj. 27. 11:57
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

21 a jövendölések nem szerencsés tippek, hanem Isten saját döntéséről hírt adó megbízott médiumok hìradása. Célja szerint főként figyelmeztetés.

A jövendölések arról adnak hírt amit Isten eldöntött hogy úgy lesz. De ez még nem zárja ki az ember szabad akaratát. Sőt, az emberi szabad akarat viszont képes megváltoztatni az isteni beteljesülést, ha a jövendölés feltételes módban fogalmazódik.

2022. máj. 27. 23:04
 24/27 A kérdező kommentje:

"De ez még nem zárja ki az ember szabad akaratát. Sőt, az emberi szabad akarat viszont képes megváltoztatni"

Tehát ha az ember képes megváltoztatni akkor Isten nem tudja biztosan hogy mi lesz.

Ha te állítasz valamit amiről nem tudod biztosan hogy úgy lesz -e azt minek nevezed? Én azt mondanám hogy tippeltél.

Tehát akkor szerinted miért nem tipp volt?

" ha a jövendölés feltételes módban fogalmazódik."

Egy olyan jövendöléssel sem találkoztam szerintem eddig ami feltételes módban volt. Ide értve filmeket, sorozatok, stb-t.

"A jövendölés vagy jóslat egy bizonyos esemény jövőbeni bekövetkezésére vonatkozó kijelentés vagy állítás. "

2022. máj. 27. 23:21
 25/27 A kérdező kommentje:

Feltételezem akkor te nem értesz egyet az előző válaszolóval aki azt írta hogy

"Istennek az idő minden pontja egyszerre befejezett és meg nem történt. Jobban ismeri a jövőt is mint mi a múltat."

2022. máj. 27. 23:22
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

Egyetértek avval, hogy Isten számára nincs idő fogalom mert nincs kitéve Idten a tomlásnak.

Isten nem tippel. Hanem az emberre bízza a választást, mert az embernek szabad akaratot adott.

Szerintem ez nem tipp.

Figyeld meg a portugál fatimai jóslatokat 1917-ből, amikor még nem kezdődött Vlagyimir Iljics Lenin hatalomátvétele:

"Ha elfogadjátok kéréseimet, Oroszország megtér és béke lesz; ha nem, tévedéseit világra fogja szórni..."

Feltételes? Igen. Az emberre bízza a döntést? Igen.

A tippelés szerintem az, amikor Isten ki lenne téve tévedésnek, ha megtörténhetne az amit nem akar.

Ő ebben a példában béke vagy békétlenség válaszút elé viszi az embert, aki szabad akaratával dönt. Ennyi.

2022. máj. 27. 23:42
 27/27 anonim ***** válasza:
Isten nem vet kártyát.
2022. okt. 23. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!