Elképzelhető, hogy vissza kellene hozni a középkori vallásos korszakot?
Az emberek nagyon szabadjára vannak most már engedve, nincs visszatartó erő, amitől félnének. Régen legalább féltek az Istentől, az Egyháztól. Mondatják, hogy egy társadalmat nem lehet félelemre alapozni. De ha így aludhatok nyugodtan, hát bánom is én.
Noha én magam egy agnosztikus gondolkodású törtető fiatalember vagyok, nem biztos, hogy ellenezném azt, ha a vallás és a politika a jövőben közelebb kerülne egymáshoz. Szívesen vennék aktívan részt a vallási vezetőkkel az új állami törvények kidolgozásában.
Csirkét se engedünk fizikusok közé. Téged se fogunk törvénykezés közelébe.
Félelem...
Látszik, hogy semmit se tudsz semmiről.
Nincs mit kifejteni.
A kérdésem lényege az, hogy a világ züllik szét, az emberek a szabadsággal nem tudnak mit kezdeni, és kell nekik valami, ami visszatartja őket.
Én nem hiszek istenben, de beláttam, hogy a népnek a kezébe vallást kell adni, mert annak van egy visszatartó ereje.
Mondok egy példát.
Ott van például az instagram. Erkölcstelen applikáció, tele trash tartalommal. Na most, nem kérhetjük azt, hogy cenzúrázva legyen az insta, mert erre azt mondanák, hogy már így is cenzúrázva van. De ha az Európai Unió tagállamai vallásossá válnának, - nemcsak kulturálisan, hanem TÉNYLEG, akkor nyomást lehetne gyakorolni Mark Zuckerberg-re, hogy a keresztény vallású európai erkölcsi érzékenységét sérti az instagram trash tartalma.
Tehát, azonnali hatállyal töröljenek minden olyan posztot, amely népbutító celebek, magamutogató tinilányok, csaló motivációs guruk stb. tartalmai.
Ha nem, akkor vigyék innen az egészet!
Mivel az instagram még feltehetően cenzúrázva is jól termelne, az amcsik valami ilyesmit mondanánk:
"mélységesen sajnáljuk, hogy megsértettük az Önök vallásos érzékenységét. Természetesen azonnal gondoskodunk róla, hogy termékünket Önök, mint a keresztény Európa felhőtlenül használja. Most leállítjuk a szolgáltatást, de amikor visszakapcsoljuk, már csak olyan tartalmat fognak látni, ami Önöknek megfelel".
A vallás az, amivel az embereket rá lehet venni a jóra, és amivel még a fejeseket is a véleményük megváltoztatására lehetne bírni.
Vallás nélkül nem lesz jobb a világ.
Akkor fura helyen èlsz, az emberek akikkel èn vagyok/talàlkozom nem züllenek sehova, èpítik a vàllalkozàsukat, fejlödnek, nem èlbek rà zülleni. A tàrsadalom kis rèsze szàmít a legalljànak, ha te ilyen enberekkel vagy körülvève azon csak te tudsz vàltoztatni.
Inkàbb ismerd meg a vilàg màs szegletèt is ès ne youtuberol, hanem szemèlyes tapasztalatokkal, akkor màr is nem lesz ilyen zord a vilàg….
#34-35
Elismerem, hogy mondasz jó dolgokat is, de nem teljesen értek veled egyet.
Vitázni azonban felesleges. Én csak egy elképzelést vázoltam fel, ami hirtelen eszembe jutott.
"A vallás az, amivel az embereket rá lehet venni a jóra, és amivel még a fejeseket is a véleményük megváltoztatására lehetne bírni."
Vallás az amivel rosszra is rá lehet venni az embereket. Könnyen visszájára fordulhat az egész ha olyan vallás, vallás valamely nézete vagy vallási vezető kerül elő.
A twitteres példád alapján a sportokat is be kell tiltani a drukolók visselkedése miatt.
Egyébként nekik joguk van az oldal által engedélyezet tartalmakat megosztani, neked pedig jogod van azt nem megtekinteni.
Ha téged nem köteleznek megtekintésre akkor miért zavar?
Ők élnek a jogaikkal te is megteheted ugyan ezt.
Főleg mert ha elkezdenénk korlátozni az embereket azzal hogy törvénybe íktatjuk a vallási parancsokat akkor elég gyorsan elkezdenél sírni hogy ne korlátozzanak már téged ennyire.
Ha pedig csak a vallással próbálnál korlátozni az nem menne. Ateistákra, agnosztikusokra egyáltalán nem hatna. De a hívők jó része se tartja be a vallása parancsait.
Amúgy ott kéne kezdeni hogy keresni kéne 1 valóban normális vallást. Itt már elbukik a dolog.
Arról nem is beszélve hogy teljesen egyértelműnek kéne lennie hogy ne tudjon mindenki belemagyarázni azt amit akar.
Tessék kérdező. A tökéletes válasz.
Kéne olyat tenni amit egy leendő tömeg gyilkos támogat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!