Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elképzelhető, hogy vissza...

Elképzelhető, hogy vissza kellene hozni a középkori vallásos korszakot?

Figyelt kérdés

Az emberek nagyon szabadjára vannak most már engedve, nincs visszatartó erő, amitől félnének. Régen legalább féltek az Istentől, az Egyháztól. Mondatják, hogy egy társadalmat nem lehet félelemre alapozni. De ha így aludhatok nyugodtan, hát bánom is én.

Noha én magam egy agnosztikus gondolkodású törtető fiatalember vagyok, nem biztos, hogy ellenezném azt, ha a vallás és a politika a jövőben közelebb kerülne egymáshoz. Szívesen vennék aktívan részt a vallási vezetőkkel az új állami törvények kidolgozásában.

2022. máj. 25. 07:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy az elkanászodott elit és a politika az, amit egyre inkább ki kellene iktatni, majd véglegesen megszüntetni. Fel kellene fejlődni az emberiségnek végre arra a szintre, hogy öncélú, gonosz manipulátorok vezessék.

Az elit szó elvileg azt kellene jelentse, jó és kiemelkedő. A jelenlegi elitről ez nem mondható el. A vagyonuk és a befolyásuk kiemelkedő csupán. Más téren romlottak.

A haszonelvü emberiség buktatója már ott elkezdődik, hogy azt nézik a másikban, mije van. Nem azt, hogy milyen ember.

2022. máj. 25. 14:24
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
lehet, hogy neked ez tetszik, de akkor is a vezetőknek lenne jó. akik meg szeretnek gondolkodni, azok szívnának. mindig így van ez, mióta világ a világ. egyébként most is ez van. viktorunk uralkodik, megmondja, hogy istenhazacsalád. ettől még nem lesznek jobbak az emberek
2022. máj. 25. 14:49
 23/41 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar, ha valaki nem ért velem egyet

Tiszteletben tartom a másik véleményét, csak egy elképzelést vázoltam fel.

De akkor válaszoljatok arra a kérdésre, hogy milyen alternatívát javasoltok?

A National Geographic magazin már felvázolta, hogy milyen katasztrófa fog történni, ha az emberiség 2070-ig nem változtat. Illetve felvázolt egy pozitív forgatókönyvet is.

Legyünk őszinték!

Mindannyiunk tudjuk, hogy az emberiség nem fog változtatni. Az ember alapvetően egy önző faj, csak a maga kényelme érdekli, és csak a mának él. Nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz annak a következménye, ha pl. az esőerdők kipusztulnak, sem azzal, hogy mi lesz, ha leolvad a a Föld jégsapkája.

A "Ne nézz fel!" című film pont azt mutatta be, hogy az emberiség a saját butaságába hal bele.

Nos, azt mondjátok, ne tegyük vallássá az embereket. Oké!

Azt is tudjuk, hogy a szép szó nem használ.

Akkor mit kellene tenni!?

2022. máj. 25. 15:27
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy bármit elérnénk vele, minden karizmatikus őrült alapítani egy saját szektát, amiben szabad lenne, sőt, kötelező lenne elkövetni azokat, amiket az emberek ma is csinálnak és amivel problémád van, és mindegyik találna egy rakás hiszékeny hülyét, aki inkább az ő szektájukat követni, mint valamelyik nagy erkölcsi világvallást.

Félre értés ne essék, magam is hívő vagyok, tehát nem gondolom azt, hogy minden hívő hiszékeny hülye, de nehogy már tagadjuk, hogy vannak köztünk ilyenek is.

2022. máj. 25. 15:35
 25/41 A kérdező kommentje:
A karizmatikusok terjedését sem támogatnám, nem rájuk gondoltam, az se vinné előre a társadalmat.
2022. máj. 25. 15:41
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan min javítana szerinted?

Melyik törvények azok amikket nem tartanak be az emberek de ha kevernénk a politikát a vallással akkor betartanák?

Légszíves fejtsed ki hogy mivel van a gondod és hogy oldaná ezt meg.

2022. máj. 25. 15:54
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

"A karizmatikusok terjedését sem támogatnám..."

És mégis mit tudnál tenni ellene?

2022. máj. 25. 16:01
 28/41 anonim ***** válasza:
66%

Nézz statisztikákat, a nem vallásos országok sokkal jobban teljesítenek minden téren, mint a hagyományosan vallásos országok.

Pl gyilkosság és öngyilkosság száma, tinédzser terhesség, saját boldogság szubjektív megítélése.

2022. máj. 25. 16:22
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
A jóléti országok teljesitenek jobban minden téren és ott van kevesebb bűnözés. Ahol az állampolgár nem csak lebutított, megkopasztott fejőstehénként van számontartva. És ennél többre is tartja magát, többre van igénye.
2022. máj. 25. 17:06
 30/41 anonim ***** válasza:

"Az öregek is elmondják, hogy régen jobb világ volt."

Nem tudom, de te hány olyan öreggel találkoztál, aki megélte a középkort? :)) Ha ismersz egy ilyet is, légyszi mutass be neki!

2022. máj. 26. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!