Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus szexuálisan aktív volt?

Jézus szexuálisan aktív volt?

Figyelt kérdés

Bejöttek neki a csajok és/vagy pasik?

Ír erről a biblia?

Nem vagyok vallásos, szóval...

2022. máj. 22. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
2022. máj. 22. 20:55
 2/13 anonim ***** válasza:
32%
nem tudom, valahogy inkább passzívnak tűnik, de akkor melyik apostol volt az aktív?
2022. máj. 22. 21:22
 3/13 anonim ***** válasza:
11%
Lehet Jézus az ükpapám.
2022. máj. 22. 22:17
 4/13 anonim ***** válasza:
83%

Sziasztok,

Nyilván nem volt az. A belinkelt szöveg pedig vicc: “A szerzők szerint a 29 fejezetből álló szöveg egy ismeretlen, a Krisztus előtti I. keletkezett evangélium fordításán alapul.” A Krisztus előtti I. században biztos hogy nem írtak evangéliumot, tekintettel arra, hogy akkor még meg sem született… 😁

Üdv. Peter

2022. máj. 23. 06:38
 5/13 anonim ***** válasza:
30%
Nem olvastam el az első cikket, lehet, hogy van benne hiba, amit a 4-es is írt, de valóban ez egy létező elmélet. A Da Vinci-kódban volt talán róla szó, ami ugyan fikció, de a szerzője hozzáfér többek között a vatikáni irattárhoz, és hivatalos formában nem tehet közzé semmit. Szerintem már csak azért is érdekes elmélet, mert igazán érthető, miért akarja az egyház eltitkolni, az viszont számomra kevésbé logikus, hogy ok nélkül miért találnának ki ilyen hülyeségeket. Megéri elolvasni a könyvet mindenesetre.
2022. máj. 23. 17:01
 6/13 anonim ***** válasza:

"az viszont számomra kevésbé logikus, hogy ok nélkül miért találnának ki ilyen hülyeségeket"

Gondolom azért, hogy minél többen megvegyék a könyvet, mindent a pénz irányít. Pl. Erich von Däniken filmeket is sokan nézik, de mégsem szerepel a történelem könyvekben, amiről beszél. Át kellene mindent írni...

2022. máj. 23. 20:15
 7/13 anonim ***** válasza:
5 szerintem itt most már kicsit túlkonteózás ez az egyház el akarja titkolni. Ha végiggondolod Jézus karakterét, szerepét, egyértelmű, hogy nem alapított családot.
2022. máj. 23. 20:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát, én alapvetően nem vagyok egy konteós. :D Viszont régen a szexuális szertartások vallásos rítusok voltak, aztán a kereszténység kitalálásánál úgy döntöttek, legyen a szex inkább bűn. Nyilván a Bibliát is emberek írták. Mivel ezek lettek a kereszténység alappillérei, a tízparancsolat, nyilvánvaló, hogy Jézus nem élhetett nemi életet. Mert ezt írták le mások. De nem tudjuk. Mária Magdolnával közeli kapcsolata volt, az egyház pedig azt találta ki, hogy örömlány volt. Ezt sem tudjuk, és az ellenkezőjét sem. Nekem igazából tetszik a sztori, ezért nem vetem el, de mindenkinek szíve joga azt hinni, amit akar.

A könyv egyébként nem erről szól, nem erre épül, és ajánlom az elolvasását, mert nagyon sok valódi információt tartalmaz, például miért Mona Lisa a Mona Lisa, és ilyenek. Ezek fényében nem hiszem, hogy más, amit ír, nagy hülyeség lenne.

2022. máj. 23. 21:10
 9/13 anonim ***** válasza:

De itt nem arról van szó, hogy mindenki higgyen amit akar :)

Amiről te beszélsz, az már konkrétan fanfiction.

"Mária Magdolnával közeli kapcsolata volt" - lelki kapcsolata volt vele, Mária Magdolna ugyanis megtért. Ezt próbáld végiggondolni. Nem MM térítette meg Jézust :)

2022. máj. 23. 22:18
 10/13 anonim ***** válasza:
Jézus létezése sem biztos konkrétan, a hívők viszont hisznek benne. Szóval de, ez szerintem a mindenki higgyen, amit akar kategória.
2022. máj. 24. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!