A kereszténységgel, főleg a keresztény miszticizmussal, és a judaizmuson belül a Kabbalah az ami hozzám közel áll.
Persze nem vitatom el a taoista daoshik, vagy a buddhista szerzetesek, vagy szikh guruk, vagy a dzsain és a hindu szádhuk, vagy a szúfi misztikusok bölcsességét sem, de számomra Krisztus Urunk a legfőbb tanító.
Ha pedig meg kellene neveznem egy politeista vallást ami szimpatikus, akkor az az óegyiptomi vallás lenne, ugyan akkor magával a politeizmussal nem tudok azonosulni.
Szinte pont úgy gondolkodom, mint a 4.
Leginkább a kereszténységgel tudok azonosulni, annak is a hagyományos, történelmi, misztikus irányzatával, keresztény vagyok. Ezenkívül a zsidó kabbala tanításai, a muszlim szúfizmus, a zoroasztrianizmus és a buddhizmus áll hozzám közel. De a többi mai világvallás bölcsességeit is elismerem, és Istentől ihletettnek tartom. Számomra is a legnagyobb mester Jézus, ő a Megváltó. Viszont voltak olyan emberek, próféták, akik az ő tanításait készítették elő, vagy utána értelmezték. Keresztényként Jézust követem, hisz maga a görög eredetű szó is erre utal "Christos követője".
A politeizmus nem áll hozzám sem közel. Eléggé idegen számomra a panteonok gondolata. Ha meg kellene neveznem egy ilyen vallást, akkor valószínűleg én is az egyiptomi vallást, esetleg a püthagoreánus/platonista/sztoikus görög/római vallást, vagy talán a sumér vallást nevezném meg.
"Amíg nem ismerem az összeset addig nem tudom."
Tehát amíg nem kóstoltad meg az összes gyümölcsöt a bolygón, addig nem tudod eldönteni, hogy a már kóstoltak közül melyik ízlik a leginkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!