Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki milyen vallással tud...

Ki milyen vallással tud leginkább azonosulni?

Figyelt kérdés

2022. máj. 22. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Jézus tanításai és a Buddhista út, és a Taoizmus.
2022. máj. 22. 11:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Konfuciusz tanításai jónak tűnnek:

[link]

2022. máj. 22. 11:15
 3/11 anonim válasza:
0%
Amíg nem ismerem az összeset addig nem tudom.
2022. máj. 22. 11:50
 4/11 anonim ***** válasza:

A kereszténységgel, főleg a keresztény miszticizmussal, és a judaizmuson belül a Kabbalah az ami hozzám közel áll.

Persze nem vitatom el a taoista daoshik, vagy a buddhista szerzetesek, vagy szikh guruk, vagy a dzsain és a hindu szádhuk, vagy a szúfi misztikusok bölcsességét sem, de számomra Krisztus Urunk a legfőbb tanító.

Ha pedig meg kellene neveznem egy politeista vallást ami szimpatikus, akkor az az óegyiptomi vallás lenne, ugyan akkor magával a politeizmussal nem tudok azonosulni.

2022. máj. 22. 11:58
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Szimpla reinkarnációban, mindenféle miszticizmus nélkül
2022. máj. 22. 12:17
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Az maga a miszticizmus 5#
2022. máj. 22. 12:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Animizmus, samanizmus (bár ez utóbbi inkább gyakorlat, vagy hitrendszer de nem vallás).
2022. máj. 22. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Szinte pont úgy gondolkodom, mint a 4.

Leginkább a kereszténységgel tudok azonosulni, annak is a hagyományos, történelmi, misztikus irányzatával, keresztény vagyok. Ezenkívül a zsidó kabbala tanításai, a muszlim szúfizmus, a zoroasztrianizmus és a buddhizmus áll hozzám közel. De a többi mai világvallás bölcsességeit is elismerem, és Istentől ihletettnek tartom. Számomra is a legnagyobb mester Jézus, ő a Megváltó. Viszont voltak olyan emberek, próféták, akik az ő tanításait készítették elő, vagy utána értelmezték. Keresztényként Jézust követem, hisz maga a görög eredetű szó is erre utal "Christos követője".

A politeizmus nem áll hozzám sem közel. Eléggé idegen számomra a panteonok gondolata. Ha meg kellene neveznem egy ilyen vallást, akkor valószínűleg én is az egyiptomi vallást, esetleg a püthagoreánus/platonista/sztoikus görög/római vallást, vagy talán a sumér vallást nevezném meg.

2022. máj. 22. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

"Amíg nem ismerem az összeset addig nem tudom."

Tehát amíg nem kóstoltad meg az összes gyümölcsöt a bolygón, addig nem tudod eldönteni, hogy a már kóstoltak közül melyik ízlik a leginkább?

2022. máj. 22. 16:05
 10/11 anonim válasza:
26%
#9 a gyümölcs és a vallás ugyan az szerinted?
2022. máj. 22. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!