Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a világ legszebb...

Melyik a világ legszebb imája, hol keressük, ha magunktól még nem tudunk kreálni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 11. 00:41
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Milyen témában?

Ez egy nagyon szubjektív kérdés, hogy "a legszebb".

2022. máj. 11. 02:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Legfontosabb, legerőteljesebb erejű, legbiblikusabb: választékos megfogalmazásban.
2022. máj. 11. 02:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,

Szenteltessék meg a Te neved,

Jöjjön el a Te országod,

Legyen meg a Te akaratod,

Amint a mennyben, úgy a földön is.

Mindennapi kenyerünket

add meg nekünk ma,

És bocsásd meg vétkeinket,

Miképpen mi is megbocsátunk

az ellenünk vétkezőknek,

És ne vígy minket kísértésbe,

De szabadíts meg a gonosztól.

2022. máj. 11. 08:04
 4/7 anonim ***** válasza:

A Mi Atyánk egyszerű, de nagyszerű.

Esetleg még.:

ASSISI SZENT FERENC IMÁDSÁGA

Uram, adj türelmet,

Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,

Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,

Amit lehet, és adj bölcsességet,

Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.

Uram, tégy engem békéd eszközévé,

hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek,

hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,

hogy összekössek, ahol széthúzás van,

hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,

hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,

hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik.

Ó Uram, segíts meg, hogy törekedjem,

nem arra, hogy megvigasztaljanak, hanem hogy én vigasztaljak,

nem arra, hogy megértsenek, hanem arra, hogy én megértsek,

nem arra, hogy szeressenek, hanem hogy én szeressek.

2022. máj. 11. 08:08
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

De a legszebb ima isten szemében az, amit magadtól mondasz ki. Érted, azokra a szavakra gondolok, amiben te is benne vagy. isten nem arra kíváncsi, hogy meg tudtad-e tanulni a versikét vagy fel tudod e mondani a leckét. Nem. Isten beszélgetni akar veled. biztosan örül egy miatyánknak vagy egy békeimának is, de amire igazán kíváncsi, az az, hogy mi van veled. Isten gyermekei vagyunk valamennyien. Az elmúlt években én egyre többet imádkoztam. Békeima, miatyánk. Naponta többször is. Reggel, este, napközben. de érdekes módon, akkor éreztem, hogy Isten meghallgatott, amikor kocsiban ülve hazafelé lenémítottam a rádiót és hozzá beszéltem. Sőt, üvöltöttem, kérdéseket és szemrehányásokat tettem fel neki és elmondtam, hogy milyen érzések vannak bennem. tettem ezt bosszankodva, dühösen, csalódottan fél órán keresztül. Amikor kiszálltam a kocsiból, már sem dühös, sem bosszús nem voltam és úgy éreztem, mintha megvigasztaltak volna. 1 hét múlva ugyanazon az útvonalon vezettem ismét haza. Akkor pedig folyamatosan bocsánatot kértem és hálálkodtam, mert minden kérdésemre megkaptam a választ azon a héten és éreztem, hogy új időszámítás kezdődött el számomra.

Kezdetben féltem Istent megszólítani, kerestem az illendő szavakat. Ma már értem, hogy minél őszintébben beszélek Istenhez, ő annál jobban megért és meghall engem. Sőt rövid időn belül egyértelmű válaszokat ad valamilyen úton módon a kérdéseimre. Ha valamiben a segítségét kérem, akkor csak elmondom a problémám és igyekszem nem megmondani neki, hogy hogyan segítsen. Tudja a mi Atyánk, hogy mi jár a fejünkben és ha őszinte szávaink összhangban vannak a gondolatainkkal, akkor már is tud válaszolni és segíteni. tudja a mi Atyánk, hogy kik vagyunk. Jobban ismer bennünket másoknál, sőt jobban ismer minket, mint mi saját magunkat. Ő még arra is emlékszik, amit mi már rég elfelejtettünk. Felesleges megjátszani magunkat előtte. Beszélhetünk úgy hozzá, mint a legkedvesebb barátunkhoz.

Ez az ima sokkal szebb Isten számára tőlünk, mint más szavai. Szebb egy mi Atyánknál vagy egy békeimánál. (megjegyzem azt a két választ is én írtam)

2022. máj. 11. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:

"Magadnak teremtettél minket, Uram, és nyugtalan a mi szívünk, amíg benned nyugalmat nem talál." (Agoston)

Előző: minden fajta imádságnak megvan a helye és ideje. Az nem "megjátszás", meg "megtanultad a versikét", meg hogy ez vagy az "sokkal kedvesebb Isten számára" - vannak helyzetek, amikor ez ember még keresi a szavakat az érzései kifejezéséhez. A rögzített imáknak ezen kívül közösségteremtő ereje van, lehet egyszerre, együtt imádkozni, vagy maga az a tudat, hogy ezt xx éve imádkozzák már az emberek, megnyugtató vagy felemelő lehet. A kérdező ilyet kér, ez nem jelenti azt, hogy a saját szavaival nem tud vagy nem akar valaki imádkozni.

2022. máj. 11. 18:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A legszebb ima, ami őszinte... cikornyázhatod barokkos körmondatokban bibliai szavakkal, de Isten annak örül, ha azt mondod és úgy, ahogy épp belőled jön. Ha azt mondod: "Istenem, nem nagyon tudok hozzád szólni, de annyi minden van bennem, nézz bele a szívembe, és segíts abban, amit ott látsz..." - ez lesz a jó.
2022. máj. 12. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!