Vannak ilyenek?
Az osztálytársaim közül sokan bombáznak néha hittan óra után kérdésekkel és valamelyikre nem tudok válaszolni mert az hit kérdése. Volt valamelyikőtökkel ilyen? Mivel én vagyok az egyik legmélyebben hívő az osztályban mindenki elvárja hogy "jó katolikusként" viselkedjek. De hibátlan ember nincs. Hogy válaszoljak a kérdéseikre? Néha nem tudom őket meggyőzni mert a legtöbb hit kérdése. Pl ilyenek: "Jézus félisten volt? Mert az anyja ember az apja Isten"
Mit tegyék?
Járj utána.
Ha nem tudsz válaszolni, akkor nem tudod. Ha azeretnéd tudni, utána kell járni.
Nem tudom, hány éves vagy, de a Katolikus Katekizmust érdemes olvasgatni, ha ilyen definíciós probléma van.
Van "YouCat" néven ifjúsági verziója is. Ezenkívül szakirodalom olvasása minél többször. Senki nem születik úgy, hogy mindenre tudja a választ. Én ajánlom pl. Székely János: A hit kapuja című könyvét. Ott is sok ilyen kérdésre van válasz.
Semmit ne tegyél. Ha tökéletesen megfelelsz nekik, másnap újrakezdik. Ezek az istentelenek sohasem fognak lenyugodni. Mint itt a gyak-on a sok ateista troll. Nap mint nap megfelelünk nekik, másnap kezdik újra, mintha nem kaptak volna választ.
"Pl ilyenek: "Jézus félisten volt? Mert az anyja ember az apja Isten""
Jézus emberisten volt. Isten igéjének (információjának) megtestesülése, az emberré lett Isten, hogy a hívő Jézuson keresztül Isten családtagja legyen. Ne csak testben, szellemben is gondolkozz. Az embert a szelleme határozza meg, nem a teste
Nincs a Bibliában olyan, hogy fél isten!
Jézus nem Isten, hanem a fia. Legelső teremtménye:
(Nézd meg más fordításokat is!)
22„Alkotó munkája elején teremtett az Úr, ősidőktől fogva, mint legelső művét. 23Az idők előtt alkotott, a kezdet kezdetén, a föld születése előtt. 24Amikor létrehozott, még ősvizek sem voltak, és a forrásokból még nem tört elő víz. 25Mielőtt a hegyek keletkeztek volna, korábban hívott létre, mint a halmokat, 26amikor a földet és a mezőket még nem alkotta meg, és a föld első rögét sem. 27Ott voltam, amikor az eget teremtette, s az ősvíz színére a kört megvonta, 28amikor a felhőket fölerősítette, s az ősforrások erejét megszabta; 29amikor kijelölte a tenger határát – és a vizek nem csaptak ki –, amikor megrajzolta a föld szilárd részét. 30Ott voltam mellette mint a kedvence, napról napra csak bennem gyönyörködött, mindig ott játszottam a színe előtt. 31Ott játszottam az egész földkerekségen, s örömmel voltam az emberek fiai között.”
1Korintusz 15:24-28. (Ez a Bibliai idézet egyértelműsíti minden hamis keresztény tanítás ellenére, hogy Jézus urunk NEM a mindenható Isten!)
"24 Azután a végén átadja a királyságot Istenének és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot és minden hatalmat és erőt.25 Mert addig kell királyként uralkodnia, míg Isten a lába alá nem vet minden ellenséget. 26 Majd megsemmisül az utolsó ellenség, a halál. 27 Mert Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy minden alá lett vetve, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki mindent alávetett neki. 28 Miután pedig Isten mindent alávetett neki, maga a Fiú is aláveti magát annak, aki neki mindent alávetett, hogy Isten legyen minden mindenkinek."
(János 17:3)
Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az EGYETLEN igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!