Aki lenne a keresztszülő,nincs megkeresztelve. Lehetséges így is,hogy keresztszülő legyen?
Figyelt kérdés
2022. máj. 9. 20:09
3/10 anonim válasza:
A keresztszülő feladata, hogy segítse a szülőket keresztény (adott felekezet) hitre nevelni a gyermeket, amire fogadalmat is tesznek kereszteléskor. Egy kereszteletlen ember ebben képtelen segíteni, a keresztségi fogadalomban is hazudna.
5/10 anonim válasza:
És ha nem katolikus hanem evangélikus? Mikor felkértem nem tudtam. :/
6/10 anonim válasza:
Nem, csak keresztelési tanú lehet.
Viszont nem kötelező, hogy legyen keresztszülő, ha amúgy biztosítottnak látszik a gyerek keresztény nevelése pl. szülő/nagyszülő révén, akik elkötelezettek a hitben. Nekem sincs keresztszülőm.
"És ha nem katolikus hanem evangélikus? Mikor felkértem nem tudtam. :/"
Akkor evangélikus keresztelőn lehet keresztszülő, katolikuson nem.
7/10 anonim válasza:
Lehet a pap személyes döntése is. Nálunk tesóm elvalt volt. Egy szót nem szólt miatta a pap. Egy ismerősöm esetében egy másik atya viszont kikototte, hogy elvalt keresztanya nem lehet.
8/10 anonim válasza:
"Újraházasodott" biztos nem, de különélő szerintem lehet.
9/10 anonim válasza:
Az az egyház szemében mindegy. Ők csak egy esküvőt fogadnak el. Tehát csak egyszer lehet templomban kimondani az igent. Mert amit isten egybekötött ember szét ne válassza.
10/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem mindegy. Elváltak (polgárilag) áldozhatnak például, újraházasodottak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!