Szentlélek káromlásnak számít ha a Mikulással viccelődünk?
Figyelt kérdés
2022. máj. 6. 06:49
1/24 anonim válasza:
Mikulásnak mi köze Jézushoz? Mikulás az egy pogány bálvány
2/24 A kérdező kommentje:
Mikulás Szent Miklósra eredeztethető vissza
2022. máj. 6. 07:12
3/24 anonim válasza:
Mivel Mikulás =/= Szentlélek, nyilván nem.
4/24 A kérdező kommentje:
De Istenkáromlás az is ha a hatalmát lekicsinyítjük és ez alapján a Mikulással való viccelődés az, nem? Vagy csak bemagyarázom magamnak?
2022. máj. 6. 07:19
5/24 anonim válasza:
A Mikulással való viccelődésnek továbbra sincs semmi köze a Szentlélekhez, így lekicsinyleni se tud semmit vele kapcsolatban.
6/24 anonim válasza:
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek közösen egy isteni személy. Ha valamelyiküket káromlod, az istenkáromlás.
Szent Miklósnak köze nincs a storyhoz.
7/24 anonim válasza:
Nem hiszem. Keresztényként én még a Jézussal kapcsolatos mémeket és vicceket sem érzem általában sértőnek. Szóval például az itt láthatók nagy többségét:
Persze van az a szint, ami már alpári és öncélú, de ami kedves és valóban vicces, az szerintem teljesen rendben van. Igazából Jézust magát is úgy képzelem el, hogy nevetne az ilyen mémeken meg vicceken, ha látná vagy hallaná őket.
8/24 anonim válasza:
hol olvastál olyat, hogy az Atya, a Fiú, a Szentlélek és a Télapó nevében?
9/24 anonim válasza:
Mikulással hogy tudsz viccelődni? Esetleg róla tudsz, de vele nem.
A Szentlélek káromlása pedig az, amikor a Szentlelket káromolod. Még az se számít annak, ha Isten Fiát káromolod. Ez egy speciális kategória.
10/24 anonim válasza:
A Mikulás nem. De ha már itt vagyunk, azt meg tudja nekem mondani valaki, miért számít káromlásnak, ha mondjuk csodálkozva felkiáltok, hogy "Jézusom!". Egyszer nagyon ki lettem oktatva emiatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!