Lehetek úgy hivö hogy elhatárolódom az egyháztól?
Nem vagyok még keresztelve meg semi kétszer volt összesen templomban .
De hiszek Istenben rendszeresen imádkozom és olvasom a bibliát.
17/l

Nem kell elhatárolódnod az egyháztól, de nem muszáj járni.
Ez két külön dolog.
Az egyház ma is betölti a hivatását, az evangélium terjesztését, látható formában megjeleníti a kereszténységet. Könyveket adnak ki, előadásokat tartanak, képeznek teológusokat, akik kutatják a kereszténység történetét, megőrzik a tudásanyagot, rádióműsorokat csinálnak, segítenek a rászorulókon, stb. És keresztelnek.
Az egy másik kérdés, hogy távol áll a tökéletestől a gyakorlati működésük, és a tanításaik, hagyományokhoz való görcsös ragaszkodás.
Nem tudom ha így felnőtt fejjel keresztelkedsz, gondolom (katolikusoknál mindenképp, de szerintem reformátusoknál is) nemcsak az egyszerű hitet kérik számon tőled, hanem hogy az ő speciális tanaikba keresztelkedj bele!
Tehát olyan helyet válassz a keresztelkedésre, ahol speciális tanokat nem követelnek meg.

Kérj vezetést az Úrtól.
Én szerettem közösségbe menni, ahova a szívem által vitt az Úr. Jézus ott volt közöttünk, mindig tanított a hallott Ige által.
Áldjon az Úr!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!