Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hangja megállít, a...

Isten hangja megállít, a sátán hangja siettet. Ez igaz?

Figyelt kérdés

2022. máj. 5. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha a sátán hangja alatt a kísértés érted akkor igen mert késztet hogy minnél gyorsabban vigyed végén az adott cselekvést. Nem pontosan értem mit értesz Isten hangja alatt de szerintem igaz. Nyugodj meg, állj meg egy kicsit, figyelj oda kicsit rá, beszélgess vele (ima)
2022. máj. 5. 18:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezt csak olvastam, ilyen megfogalmazásban.

Több jellemző-pár is volt, amit Isten hangjának és sátán hangjának tulajdonított a szerző, nekem ez a kérdéses.

2022. máj. 5. 18:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Ide tudnád linkelni ha neten olvastam?
2022. máj. 5. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Isten türelemre tanít. Az ördög pedig kapkodásra akar rávenni.

Isten hangja józanságról árulkodik. Az ördög hangja pedig mellőzi a tervezést. Isten hangja szűk és félelmetesnek tűnő övfények felé terelget, amelyről hamar ki szokott derülni, hogy valójában békés és biztonságos útvonal. Az ördög hangja viszont a könnyebbnek, gyorsabbnak tűnő tágas utak felé hajt, amelyről kiderül, hogy számtalan csapdát rejt.

Ha Isten hangja vezet, akkor belül érzed, hogy rövid távon fáradtságos időszak vár rád, de hosszú távon bőségesen megtérül minden munkád. Ha az ördög suttogására figyelsz, akkor hamar beteljesül a vágyad, de belül érezni fogod, hogy később ebből bajod származhat. Ha az ördög hangja vezérel, akkor a saját magad érdekeit tartod első sorban a szemed előtt, viszont Isten hangjának engedelmeskedve mások érdekeit a sajátod elé helyezed. Isten hangjára lassan indul be a szekér, és rakétává válik, ami a csillagokig is elvisz. Sátán hangja pedig egy rakétát ígér, ami elvisz bárhová viszont a kilövése után sorra jönnek elő a hibái és a kezdeti gyors emelkedést egy becsapódásba torkolló zuhanás követi. Vagy célt ér ugyan a rakéta, de élve már nem lehet kiszállni belőle.

Sátán arra akar rávenni, hogy aggodalmaskodj az élethelyzeted miatt, hogy minden áron változtass mihamarabb rajta. Isten pedig azt mondja, hogy: ,,Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."

Az ördög a bosszúra buzdít és arra, hogy átkozd az ellenségeidet. Isten a megbocsátásra sarkall és megjutalmaz, ha imádkozol azokért, akik ellened vannak. ha az ördög vezet, akkor fellázadsz, mert te nem vagy szolga. Ha Istennel tartasz, akkor pedig örömödet leled mások szolgálatában. Ha az ördög rászedett, akkor meg akarod váltani a világot és úgy változtatnád meg, hogy minden téged szolgáljon. ha Isten hangja szólít, akkor elfogadod, hogy a világot már megváltotta valaki és magadban keresed a hibát. Az ördög azt mondja, hogy te vagy a legbölcsebb ember a világon és neked mindig igazad van. Ha Istent követed akkor pedig megérted, hogy mindenkitől lehet tanulni valamit és mások véleménye is érdekel. Ha Isten súg valamit, akkor azt szívesen megvitatod bárkivel, de ha az ördög hanga csábít, akkor a mondandójának tartalmát senkivel sem fogod megvitatni.

Így érthető?

2022. máj. 5. 19:03
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 jó volt olvasni
2022. máj. 5. 20:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor, ha valaki összeesik szívinfarktusban vagy másban, szerintem jobb sietni a segítséggel.
2022. máj. 5. 20:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Arra igaz, hogy az emberek sietnek, nem érnek rá egymásra.
2022. máj. 5. 21:07
 8/9 A kérdező kommentje:

4:

Sok igazság van szépen megfogalmazott írásodban,

én látok különbséget a sietés és kapkodás közt.

"..az élethelyzeted miatt, hogy minden áron változtass mihamarabb rajta"

a kérdéses, hogy a jelen élethelyzet Isten szerinti, vagy sem, mert ha utóbbi, akkor mihamarabb változtatandó.

Az utolsó bekezdést nem tudtam kapcsolni a sietéshez megálláshoz.

2022. máj. 5. 21:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok. Nagyon jól ösdzefoglaltátok, 4-es nekem is tetszett😊
2022. máj. 5. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!