Aki bűnt követ el, miért nem büszke rá?
Ezért:
“Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.”
Bővebben kifejtve:
“14. Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.
15. Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyűlölök, azt cselekeszem.
16. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó.
17. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn.
18. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.
19. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.
20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn.
21. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.
22. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;
23. De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban. “
Engem hidegen hagy, ki mit tart bünnek, sajá értekrendem van.
Mellesleg a biblia által közvetített értekrend ritka undorító, semmiképpen nem szeretnék úgy élni.
Egyet értek a 14. válaszolóval.
Meg van a saját érték rendem, aszerint élek.
A gyerek gyilkos, tömegmészáros bibliai isten rég elavult káros nézeteit nem akarom követni.
Rengeteg példa elő került már az oldalon arra vonatkozóan hogyan tette tönkre a hívő életét a bibliai nézetek.
Arról nem is beszélve hogy sokan rendszeresen követnek el bűnt annak ellenére is hogy próbálják elkerülni (például a 3. válaszoló is). Ezek után meg kéne bánnia a bűnét, rosszul kéne éreznie magát azért hogy feloldozást nyerjen a bűne alól. De közben nem változik semmi mert ugyan úgy elkövette már azt a bűnt csak érezze magát szarul mert attól majd biztosan jobb lesz minden.
Érezd magad rosszul azért hogy ne kelljen rettegned attól hogy pokolra jutsz.
Na mindegy is. A biblia hibáiról hosszabb könyvet lehetne írni mint maga a biblia. De aki mindenáron jónak akarja látni az úgy sem fogja látni a hibákat.
16: hol van rasszizmus benne?
17: ha valaki rosszul érzi magát egy bűnös cselekedet vagy gondolat után az azt jelenti, hogy gyógyulófélben van és érzi a bűn súlyát, ezérz érzi magát rosszul, nem azért mert fél a pokoltól, nemtom miért gondolja ezt mindenki. És közben nem változik semmi? Hát aki akarja annál változni fog idővel és elhagyja azt a bűnös cselekedetet.
#18 gondolatok után értelmetlen büntudatot érezni mert az kisértés formájában életed végéig zaklatni fog viszont cselekeedetek után már érdemes büntudatot érezni.
amúgy meg több mint 613 bünt sorol fel a biblia másnéven törvényt és ha megszeged az bünnek számit szóval sok sikert az összesnek észbetartásához
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!