Elhiszed ezt? Tényleg így van?
Neked mi az álláspontod?
Én hiszem!
Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Ha van egy ítélkező isten, akkor egy nap neki is felelnie kell a mi színünk előtt.
De abban hiszek, hogy nincs ilyen. Max a saját lelkiismereted fog tönkretenni, vagy elp*csáznak azok, akikkel kikezdtél.
Istennek célja van a teremtéssel; az embernek rendeltetése, küldetése van ebben a földi életben. A földi emberek közül senki sem tökéletesen jó és senki sem tökéletesen rossz. De a teremtett világ részeiként mindannyian betöltjük valamilyen mértékben isteni rendeltetésünket.
Az „Utolsó Ítélet” azt jelenti, hogy elválasztatik bennünk a jó és a rossz, világossá válik saját magunk számára, hogy milyenek vagyunk és megértjük önmagunk működését, szembesülünk az igazsággal önmagunkról (is).
Az ítélet nem arról szól, hogy jobbra vagy balra menjünk (az Mengele ítélete volt Auschwitzban, nem Istené), hanem arról, hogy mi a helyünk az Univerzumban, milyen állapotban vagyunk, mire leszünk alkalmasak az ítélet után.
Annyiféle ítélet lehet, ahányféle megítélendő ember.
1Kor 15:41 „Más a napnak dicsősége és más a holdnak dicsősége és más a csillagok dicsősége; mert csillag a csillagtól különbözik dicsőségre nézve.”
Minden pillanatban szemben állunk a Mindenhatóval, és ami pozitívum életünk adott pillanatában az felvétetik az Örökkévalóságba, mert annak minden pozitívum része.
Aki hisz és megkeresztelkedik jól teszi, de ha nem hisz és nem keresztelkedik meg az önmagában még nem jelent örök kárhozatot, hacsak hit és tudás birtokában (tehát korlátozatlan szabad akaratból) a Szentlelket meg nem tagadja.
Isten Országában nemcsak keresztények lesznek, mert Isten nem a kimondott szó vallástétele alapján ítél, hanem az alapján amit cselekedeteink mondanak rólunk. Egy tiszta életű hindu, muszlim, buddhista, zsidó vagy ateista éppúgy kedves Istennek. A keresztség szövetség Istennel, de nem az egyedüli szövetség, hiszen Noé is szövetséget kötött, sőt Isten (Noé idejében) az élővilággal is. A szövetség jó dolog, mert jó tettekre vezethet, de a jó tettek önmagukban is jók.
Jakab 2:18-19 „De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!