Egy gyóntató magyar róm.kat pap statisztikája a papokról a gyónási információk alapján:
részlet:
"
– Egy heteroszexuális, monogám kapcsolat nem ok a távozásra?
– Dehogynem, ha nyilvánosan fölvállalja valaki.
– És ha titkolja vagy leplezi?
– Akkor nem. Az egyház „köténye” nagyon sok mindent eltakar. Ismerem a volt kollégáim gyakorlatát, nagyon gyakori, hogy támogatásukkal a partnerük neveli a közös gyerekeket, én egyébként szívesebben nevezem feleségnek őket, még akkor is, ha nyilvánosan házasságot nem köthettek. Aztán nagyon sokan folytatnak homoszexuális életmódot, és valahogy elszámolnak a lelkiismeretükkel. Igazából én attól rettentem meg, amit ezeken a kollégáimon láttam: vagy megalkuvó, tudathasadásos, szorongó életet élnek, és ezt a szörnyűséget aztán ráöntik a híveikre is, vagy egy cinikus, „minden mindegy” filozófiát alakítanak ki, ami ugyanolyan szörnyű, mint a másik. Szóval én becsületesen, az Isten színe előtt, őszintén akarok élni, és semmiféle bujkálást, megalkuvást, hazugságot nem vállalok a papi szolgálatomban.
– Mekkora ez az „egyház köténye”, amit az előbb emlegetett? Van-e tudomása arról, mennyire gyakoriak a papok körében a titokban tartott kapcsolatok?
– Statisztikáim nincsenek, de tapasztalt, idős papbácsiktól [sic!] tudom, akik életük során rengeteg kollégát gyóntattak meg, hogy az arány valahogy így fest: a papok hatvan százaléka „nőzik”, tehát heteroszexuális kapcsolata van, harminc százaléka pedig meleg, illetve meleg kapcsolatokat ápol.
– Ezt nem mondhatja komolyan! Ez kilencven százalék lenne!
– Igen, jól számolt, és magam is úgy gondolom, hogy ez nagyon reális kép. Vagyis a papoknak körülbelül tíz százaléka tartja a cölibátust. És persze lehet a realitásokat tagadni, hárítani, sőt tiltakozni is az őszinte beszéd ellen, de a puding próbája az evés.
"
12
ezt a cikket most idezed be hatodjara
ez egy ember velemenye volt, es nem
"Egy gyóntató magyar róm.kat pap statisztikája"
azt mondja, hogy
"Statisztikáim nincsenek, de tapasztalt, idős papbácsiktól [sic!] tudom..."
Tudtad, hogy van egy olyan psziches betegseg, hogy valakit rendellenes mertekben foglalkoztat (sot zavar!) masok szexualis elete?
Szerintem ezt ki kene zarni nalad.
Hivatalosan készített statisztika nincsen, de nagy mintavétel alapján a papok gyónása alapján megállapított arány van (ami a statisztika maga). Tehát ez egy nem hivatalosan készített, de jó statisztika.
Hivatalos statisztikában egyébként nem vallanák be a papok a szeretőjüket, de gyónáskor bevallják. Ettől jó ez a statisztika.
"Tudtad, hogy van egy olyan psziches betegseg, hogy valakit rendellenes mertekben foglalkoztat (sot zavar!) masok szexualis elete?"
S milyen érdekes, hogy ez az aberrált érdeklődés pont egy hitgyülisnél jön elő. Vagy érdekes helyett inkább várható? Volt a fórumon egy másik hitgyülis, pontosabban aki már kilépett, ő orvosi papírt is mutatott, hogy ettől a szektától mentális, pszichés betegége lett.
"Ők úgy gondolják, hogy ez nem gond, a "hókusz-pókusz" így is működik, a "szentségek" kiszolgálásában nem keletkezik csorba szerintük, de a Biblia és a józan ész természetesen erről máshogyan vélekedik."
Biblia sok mindenről máshogy vélekedik mégis az emberek többsége máshogy él mint a biblia... szóval emberiség 99,9%-a elveszne ha Istennek nem lenne türelme velünk szemben
A Biblia vélekedik máshogy, vagy önjelölt bibliamagyarázók? Nem mindegy. Hiszen minden szekta azt mondja, hogy ők járnak a keskeny úton, mindenki más pedig tévúton. Ha megkérdezed őket, akkor pedig hol konkrétan, hol utalva elmondják, hogy melyik ez a szekta. Na de hogy járhat egyszerre a keskeny úton egy jehovás és egy hitgyülis? Mert a kettő felekezet alapjaiban tér el egymástól, de mind a kettő önjelölt alapítói és pásztorai azt mondják, hogy övék a helyes út.
15
Bocs, de ugy hazudsz, mint a vizfolyas.
"de nagy mintavétel alapján a papok gyónása alapján megállapított arány van (ami a statisztika maga)."
Egyik pap mondta a masiknak, hogy a nala gyont papoknal o kb. hogy emlekszik. Az meg bemondta nev emlitese nelkul egy pletykalapnak.
"nagy mintavétel alapján"? "megállapított arány"? "ami a statisztika maga"?
Mikor gyonasi titok van? Ne rohogtess mar.
14
"a titkos kapcsolat el van nézve, akkor is ha homoszexuális kapcsolat, vagy ha kisfiúk kárára történik nemi erőszak formájában. Ez esetben a bűnös papot áthelyezik másik iskolához, hogy ne legyen botrány"
"Ez a jelenség az egész világos rendszer szintű probléma a Római Katolikus Egyház papjai körében, gyakorlatilag perverz szexuális életű emberek oktatják a laikusokat Isten Igéjére."
Errol pedig hozzal adatot, hogy MOST es ALTALANOSAN ez tortenik, ahogy allitod. Kulonben uszitas, amit csinalsz, ami internetes feluleten is buncselekmeny.
Latod, toroltek is a moderatorok azt, ami a 14-es volt.
Javaslom, nezz utana a kisebbsegek elleni uszitassal kapcsolatos torvenyeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!