Szerintetek ez nem ellentmondasos az Ádám és Éva sztoriban?A Biblia világosan írja hogy a fa amelyről ettek a jó és rossz tudásának fája és csak ezután vált nyilvánvalóvá számukra hogy amit tettek az rossz volt.
Az az érdekes, hogy ilyen nem csak ebben a vallásban van.
A görögöknél például egyébként is kalandos volt az emberek sorsa... de egy olyan is volt benne, hogy az első emberek nem ismerték még a tüzet sem, és fáztak. Prométeusz vitte el nekik.
"Oke, es kinek a felelossege hogy ilyen hulyere sikerultek?"
Senkié, mivel nem sikerültek hülyére. Ádám felelőssége, hogy hülye volt. Ha elkövetsz egy bűnt az a te hülyeséged, nem Istené, mivel pontosan tudod, hogy mit csinálsz. Nem hárítgatunk, vállaljuk a felelősséget!
"Hiszen látta előre, mégse tett semmit."
Csak szólt, hogy meghalnak. De a szabad akaratot biztosítani kell. Ez naponta lerágott csont
Kreatti, már részletesen leírtad a véleményed erről.
Szerintem nem igaz, amit írtál, de nem akarom minősíteni, majd a kérdező eldönti.
Viszont most ne írogass hülyeségeket:
"Ádám felelőssége"
Úgy mégis: KI alkotta Ádámot pontosan olyanra, hogy elbukjon, majd szépen magára is hagyta, segítség nélkül?
"Úgy mégis: KI alkotta Ádámot pontosan olyanra, hogy elbukjon, majd szépen magára is hagyta, segítség nélkül?"
Lsd. 33. válasz.
Ha valaki újra megkérdezi, akkor itt a válasz: 33. hozzászólás. Sok sikert!
Ja, és még ráadásul látta is előre az egészet.
Tudod, ha például ezt a BTK alapján ítélnék meg, elég sok paragrafus illene rá.
"Ja, és még ráadásul látta is előre az egészet.
Tudod, ha például ezt a BTK alapján ítélnék meg, elég sok paragrafus illene rá."
Én is sok mindent előre látok, mégsem az én felelősségem, ha valaki hülye. Pl. előre látom, hogy ha valaki a vonat elé áll, akkor az elcsapja és meghal. A ti balos "logikátok" szerint ez akkor az én hibám, vagy akár a vonat feltalálójáé, és még állítólag paragrafus is van erre. Ti tényleg zseniálisak vagytok :)
De tudjátok mit? Pereljétek be Istent, harcoljatok ellene! Sok sikert:)
Csak:
- te nem vagy végtelen,
- sem jóindulatú,
- sem igazságos,
- nem te alkottad a vonatot,
- sem az illetőt,
- de még a világ szabályait sem.
Viszont továbbra is hülyének nézel mindenki mást, és ez nem jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!