Mit lehet enni így Böjt idejében?
Tojást lehet, olajoshalkonzervet lehet?
Római katólikus
Tojást, vajat és halat is szabad ma. Kifejezetten tiltva csak a hús van, egyéb állati eredetű élelmiszerek, mint pl a tejtermékek nem.
Azzal pedig nyilván tisztában vagy, hogy a mai nap szigorú böjt, tehát mindösszesen háromszor szabad enned, és ebből csak egyszer lakhatsz jól.
11 köszönöm, így értem már!
Egyszer rszek, most fogok, héjjábanfőtt krumplit , csak azt akartam teavajjal ehetem e, .
De már tudom ehetem vajjal, és olajoshalkonzervet is ehetek,
Este csak almát eszek majd csak.
Áldott Húsvétot kívánok!
Kérdező, én tegnap ettem és ma is azt fogok: héjában főtt krumpli+teavaj+só.
A világ egyik legfinomabb étele!
Áldott Húsvétot neked is és mindenkinek!
Ez amit ma a katolikusok csinálnak ez már a nagyon lebutított verziója a böjtnek, mivel mindenki a hasával törődik és nehogy le kelljen mondani a húsról.
Ez a böjt valójában hamvazó szerdától húsvét vasárnapig tartott és MINDEN állati eredetű ételt kerültek. Ezzel tisztították meg a szervezetüket a sok nehéz étel okozta megterheléstől amit a tél alatt megettek. Ma már nem csinálják ezt, több is a betegség.
"Azzal pedig nyilván tisztában vagy, hogy a mai nap szigorú böjt, tehát mindösszesen háromszor szabad enned, és ebből csak egyszer lakhatsz jól."
Hát ez nagyon szigorú böjt :) Egy napig tart és igazából ehetsz is.
Amit ti keresztények tesztek az a böjt kigúnyolása. Szánalmas.
2"A Biblia szerint Jézus 40 napig böjtőlt."
Ha akárki 40 napig nem eszik, azt senki nem éli túl!
NE hülye mesékben higyjél, hanem nézz utána a valóságnak.
(Vagy még jöbb ötlet, TE böjtölj ilyen módon, TE ne egyél semmit 40 napig!)
"Ha akárki 40 napig nem eszik, azt senki nem éli túl!
NE hülye mesékben higyjél, hanem nézz utána a valóságnak.
(Vagy még jöbb ötlet, TE böjtölj ilyen módon, TE ne egyél semmit 40 napig!)"
Az igazi böjt úgy néz ki hogy hajnaltól naplementéig nem eszünk és nem isszunk. Így böjtölnek a muszlimok és pont most van a Ramadán ami egy hónapig tart. Eredetileg a keresztény böjt is ilye volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!