Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként elmentél...

Keresztényként elmentél szavazni, általában stoktál szavazni a választásokon? Ha igen/nem, miért?

Figyelt kérdés
Én soha nem szavaztam, s nem is tervezek egyenlőre, mert nincs kire. Számomra csakis egy keresztény, biblián alapuló berendezkedést/törvénykezést alkalmazó, teokrata párt által vezetett ország lehetséges, mint kívánt államforma.

2022. ápr. 12. 22:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Jézus nem szavazott, de nem azért, mert azt tanította, hogy a hívei ne szavazzanak. Hanem mert nem volt lehetősége rá, mivel azon a területen, ahol élt, nem volt demokrácia. Nem voltak választások, nem voltak népszavazások.

Így hát nem mentetek el ti sem, ezzel pedig egy olyan törvény ellen szavaztatok, ami a keresztény értékrendet támogatja.

2022. ápr. 13. 15:12
 12/22 A kérdező kommentje:
Nincs az országban semmi, ami a keresztény értékrendet támogatja. Csakis az a párt keresztény, ami 100%-ban a biblia alapján hoz rendeleteket. Márpedig ilyen párt nincs az országban.
2022. ápr. 13. 16:24
 13/22 anonim ***** válasza:
43%
Szóval te is benne vagy kérdező a 4 millió fotelba segget növesztő zombiban, akik nem változtatták meg az életünket. Hát mit mondjak, így hogy Istenre várunk nem segít ám rajtunk semmi, ülünk tovább a langyos vízbe...
2022. ápr. 13. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:

5-ös válaszoló vagyok és eszembe jutott még valami: szerintem azért nyer folyamatosan a fidesz, mert ők hirdették meg elsőként a NEMZETI KONZULTÁCIÓT - ezt nagyon sokan DEMOKRÁCIÁNAK ÉRZÉKELIK.

Viszonylag sok ilyen NEMZETI KONZULTÁCIÓS esemény lezajlott már (talán 2016. október 2.-án lehetett az első ilyen alkalom, hogy a LAKOSSÁGNAK kellett szavaznia bizonyos kérdéskörökre.)

Utoljára 2020. nyarán a COVID járvánnyal kapcsolatban voltak ilyen kérdéskörök. 2019. nyarán is volt "valami", de mivel édesanyám pont akkor hunyt el, így nem érdekelt a világon szinte semmi. Búskomoran magamba fordultam egy ideig.

A második nyertes lépése - és MEGINGATHATALAN STRATÉGIÁJA a fidesznek - hogy ott van HÁTTÉRORSZÁGKÉNT vagy HÁTTÉRBÁSTYA ként a fidelitas, amely szinte SOHA NEM KERÜL SZÓBA(!) - "csendestársak" ők rendesen.

Őszintén örvendek, hogy hozzászólhatok ilyen jellegű témához is.

Tény, hogy nagyon-nagyon sok TÁMOGATÁS hiányzik - főleg a munkaerőpiacra való sikeres kilépés programja már egyáltalán nem olyan, mint anno a 2010. előtti években. Kb. 2014.-ig még voltak azért "támogatások"...

Egészségügy? Hát eléggé vegyes. (Mármint 2020. előtti időkre gondolok. Durván HÁLAPÉNZ rendszer volt. Hozzátartozók panaszkodtak édesanyám utolsó idejében, hogy "aki nem fizet, az nem részesül megfelelő ellátásban".) Persze azért szerencsére "előfordultak" lelkiismeretes orvosok is.

Egészségügyben inkább a munkakörülmények hiányzanak. (Idén laborvizsgálatkor nagyon megdicsértem a laborosok hozzáállását a betegekhez, de a "körülmények"?!) Sajnáltam őket.

A jószerencse hozott össze szimpatikus, ügyes, türelmes, fiatal doktornőkkel tavaly (fogászat és szájsebészeti beavatkozásról beszélek.) Alig érzékeltem valamit, pedig voltak gyökértöméseim rendesen.

2022. ápr. 14. 06:41
 15/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jézus szerinted "szavazott", amikor a földön élt? Azt sem engedte, hogy őt királlyá tegyék, pedig tuti jól csinálta volna! De azt mondta, hogy "Az én királyságom nem e világból való..." János 18:36"

Ha az iskolában nem tanultál történelmet akkor elolvashatnád a Bibliát! Abban az időben a Római birodalom provinciája volt az a terület!

2022. ápr. 14. 07:26
 16/22 anonim ***** válasza:
Nagyon vicces amugyva nagy keresztény Fidesz - Fides pogány istennőről nevezték el magukat. Nem ez nem véletlen egybeesés. Logójuk a nap szintén a pogány napkultuszra vezethető vissza.
2022. ápr. 14. 07:52
 17/22 anonim ***** válasza:

"Jézus szerinted "szavazott", amikor a földön élt?"

Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy Jézus vajon internetezett, mikor a földön élt? Hisz mennyi szenny jön az internetes oldalakról.. Ha így vesszük, ez legalább olyan "sátáni", mint szavazni menni.

De én azt mondom, hogy ahogyan az internetet is lehet jóra használni, ugyanúgy a közéletben is lehet keresztényi módon részt venni (és részt is kell).

2022. ápr. 14. 11:20
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nemzeti konzultációnak mondott értelmetlen valamit sem töltöttem ki sosem.
2022. ápr. 14. 11:23
 19/22 Alex Fly ***** válasza:

@8: hohy szavazott-e, azt nem tudom. Mindenesetre az tény, hogy éppen egy census közep~n született, ami ugyanolyan politikai-gazdasági esemény volt, mint a mai választások és ez a tény elég jelentős volt az életében ahhoz, hogy bekerüljön a Szentírásba.

Ezenfelül az élete is egyértelmű válasz a kérdésedre: "adjátok meg a császárnak, ami a császáré és Istennek, ami az Istené"... Ő ugyanúgy részese volt az emberi, földi társadalomnak, mint ahogyan a mennyeinek is. Nem vonta ki magát alóla azzal, hogy ő kívülálló, hanem megtette azt, amit a közössége elvárt tőle.

Ha őt követed, akkor neked is a társadalom tagjaként kell élned - teljesíteni a kötelességeidet és élni a jogaiddal. Hacsak nem a világtól elvonult remeteként, magányosan tengeted az életed...

2022. ápr. 14. 17:36
 20/22 anonim ***** válasza:

"Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy tartsd meg őket a világban." A mindnekori politikai vezetés, világi hatalom e világ fejedelmétől származik. Ezt fontos szemmel tartanunk. Az országok törvényeinek engedelmeskedni kell, és a szavazás egyenlőre nem jog, hanem kötelesség. Nade mi van (lesz) ha a világi törvények ellene mennek majd Isten törvényeinek? Akkor melyiket választod? Na ez a kérdés.

A komplett politikai elit az ellenség szolgálatában áll tudatosan vagy tudatlanul. Nem véletlenül hívja Dániel es Jézus őket fenevadnak.

2022. ápr. 15. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!