Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként mi teszel az...

Keresztényként mi teszel az ukrán menekültekért?

Figyelt kérdés

2022. márc. 2. 22:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Ne mással törődj, hanem azzal, hogy te mit teszel. Vagy épp mit nem, amíg itt provokálsz.
2022. márc. 2. 22:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Téged melyik része provokál?
2022. márc. 2. 22:56
 3/15 anonim ***** válasza:
34%

Nem tetsznek semmivel sem többet, mint az átlag ember.

A keresztény semmivel sem jobb, mint a nem keresztény.

2022. márc. 3. 02:42
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Tegnap egy mélyen vallásos ismerősöm tanácsára megszemléltem a Nyugati pályaudvar környékét.

Láttam ugyan menekülteket, de arról nem volt sziklaszilárd meggyőződésem, hogy éppen zokognának, vagy sírnának. (Mindenkinél általában az érzelmi reakciókat figyelem elsőként.)

Elégséges zsebkendővel nem voltam felszerelve (nem voltam teljesen tisztában azzal, hogy milyen fajta szeretetszolgálatos HONFITÁRSAKAT fogok találni, akikkel együtt valamilyen további segélyakciókat megszervezhetnék.)

De ez a "keresztény" szó azért nem kicsit tapintatlan kifejezés ám! Humanitárius központ vagy mi a túró volt kiírva az egyik jegypénztáros által elmagyarázott vonatvágány közelében.

Gondolom a HUMANITÁRIUS szót szeretted volna használni kérdező. Esetleg a szolidaritást. Tulajdonképpen ugyanarra utalunk ezekkel a szavakkal: együttérzés bajba jutott embertársainkkal. Felmérése lehetséges LÉTTEL szorosan összefüggő szükségleteknek/igényeknek.

Ukrán nyelven nem tudok, a tolmácsot megszólítani nem tudtam volna. Látszott rajta, hogy külhoni állampolgár.

2022. márc. 3. 05:53
 5/15 anonim ***** válasza:
Egyenlőre anyagilag támogattam két segélyszervezetet. Mivel félig-meddig a Katolikus Karitász tagja vagyok, ezért ha szükség van még emberre és beosztanak munkára, akkor megyek. Viszonylag messzebb lakom az ukrán határtól, így oda - jelen állás szerint - több ember nem kell. Inkább helyben kellhet segítség, mert a mi egyházmegyénkbe is érkeztek, pl. élelmiszer-szállítás. A mi városunkban most 11 menekült van, az ő ellátásuk megoldott még.
2022. márc. 3. 09:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Én nem keresztényként eurót utaltam két olyan külföldi segélyszerveztnek amelyek gyógyszert, kötszert, orvosi eszközöket visznek ki Ukrajnába. Szerintem ez legfontosabb most. Gyógyszer, kötszert, orvosi felszerelés.
2022. márc. 3. 10:17
 7/15 anonim ***** válasza:
Én az ukrán hadsereget támogattam pénzzel. Az ukrán nemzeti bank oldalán bankkártyás fizetéssel lehet támogatni a hadsereget. Lehetőségeimhez mérten segítettem őket.
2022. márc. 3. 11:56
 8/15 anonim ***** válasza:
hátt adakoznék ha lene pénzem
2022. márc. 3. 15:13
 9/15 anonim ***** válasza:

Adakoztam.

[link]

2022. márc. 4. 10:12
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Revoluton, az adományok fül alatt is lehet támogatni a lengyel vöröskeresztet. Gyógyszert, eü-i eszközöket, kötszert szállít Ukrajnába.
2022. márc. 4. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!