Elhunyt szüleitekhez milyen gyakran mentek ki a temetőbe?
"Fel kell kelni otthon a fotelból, kimenni hozzájuk ha hideg van, ha esik. "
Kelljél fel és menjél ki minden nap, ha olyan qrva sok időd van! Napi 12 óra munka és két gyerek mellett időm se lenne rá!
Talán nem kellene elítélni azokat, akik ritkábban mennek.
A "gondolok rá" valóban nem ugyanaz, de mindenkinek a saját dolga.
Te semmivel se vagy jobb ember, ha naponta jársz, csak mások a szempontjaid.
Én is ritkán járok, de semmi értelmét nem látom, hogy állandóan ott legyek. Időnként én is gondolok rájuk, és nem csak egy másodpercig, hanem olyankor el is képzelem, hogy mit jelentenek nekem, és milyen lenne az élet velük.
Ez sokkal több, mint az, hogy kiügetek, és rádobok egy virágot a sírra, ahol már nem is ők vannak, csak a maradványaik.
Itt az emlék az, ami fontos.
16 éves vagyok szóval szerencsére élnek még mindkét szülőm, de csak egy nagyapám marad (az anyám anyja 30 éve hunyt el szóval nem annyira hiányzik, az apám apja akkor halt meg mikor anyukám terhes volt velem, az anyja meg akkor halt meg mikor 4 éves voltam és tök jó pillanatunk volt együtt) meg nincsen már dédnagyszülőm (5-en születésem előtt hunytak el, egy mikor 1 éves voltam, az utolsó pár halálakor pedig 12 és 15 éves voltam és nagyon szerettem őket), sok ismert és kedvelt rokonom temetésére is kellett már sajnos mennem, és annyian vannak hogy mindegyikühez általában évente egyszer megyek, bár mindenki nem messze van temetve, ennyi elég hogy emlékezzek róluk.
Amúgy ezt miért a vallás kategóriába tetted ? Nem kell hívő lenni ahhoz hogy ne felejtsd a családod tudod :)
11
A te fejedben valami nincs rendben.
Azt hiszed azért mert te kimész, attól különb vagy bárki másnál
Kedves Kérdező!
A 8-as válaszoló vagyok. Sajnálom, hogy a kérdésed lényege az, hogy leszóld azokat, akik nem mennek ki a temetőbe naponta. Én "szeretek" temetőbe járni, nekem békés, nem nyomaszt stb., de ha itt lenne 10 percre, és lenne időm, akkor sem hiszem, hogy heti 1-nél gyakrabban kimennék, hacsak nem kellene virágokat locsolni. Viszont rettent bántó, hogy aszerint kategorizálod a válaszolókat, hogy ki milyen gyakran jár a temetőbe... És értelmetlen is. Te naponta mész, ez a te utad. Én is hallottam többekről, akik naponta járnak, ők kivétel nélkül a gyermeküket vesztették el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!