Egy muszlim férfi általában át akarja téríteni a keresztény feleségét/barátnőjét?
Többnyire igen, főleg ha iszlám országban élnek.
Legtöbb iszlám országban keresztény férfi nem vehet el iszlám nőt csak ha áttér.
#3 Ez a tevés-kecskés baromság sosem fog kihalni? Az iszlámban nincs ilyen, ha a férfi ajándékot ad, azt a nőnek adja, nem a szüleinek.
Egyébként a legtöbben nem követelik meg az áttérést.
Andizsuzsi
Európában megteheti.
Nekem több ismerősöm van iszlám országban. Helyi nőt vettek el, előtte át kellett térjenek.
Egyikük csak barátnőt akart. Megjelentek a család férfi tagjai és "kézzelfoghatóan" rávették a házasságra. Már két felesége van és egy kazalnyi gyermeke.
Igazad van, de csak ilyen példákkal találkoztam.
Pontosabban -talán Damaszkuszban- a reptéren találkoztam egy fiatal magyar nővel, akit meglátogatott Magyarországról az anyja.
Meglepett, hogy burkát viselt -Damaszkuszban ez nem volt jellemző. Szürke ruha, ami teljesen eltakarta, csak a szeménél volt megritkítva hálószerűre a szövet.
Hát... Végülis nem derült ki, hogy áttért volna az iszlám hitre -nem kérdeztem...
Férfi ismerőseim, akik iszlám nőt vettek el és át kellett térniük, nem hiszem, hogy "túlságosan" meggyőződésből tették. Mindenesetre valamiféle "vizsgát" kellett tenniük.
-Egyikükkel gyakran jártam bárokba (vegyes vallásű országban, német hentésnél malachúst is lehetett kapni) még ramadán idején is.
Másikkal fogadásokon ittunk "néminemű" alkoholt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!