Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Házasság előtt mi fér bele...

Házasság előtt mi fér bele egy párkapcsolatba?

Figyelt kérdés

Nyilván a szexet a legtöbb vallás nem tartja helyesnek házasság előtt, de az egyéb testi érintkezésekkel mi a helyzet? Gondolok itt a csókra, szerelmes puszira (tehát szájra), ölelkezésre, szerelmeskedésre (tehát összebújás, ölelkezés, romantikázás, egymás simogatása, akár együtt alvás és semmi több), esetleg a szájjal/kézzel történő kielégítésre.

Ezekről mi a nagyobb vallások álláspontja?

2022. márc. 27. 20:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Mert Jézus a közönséges k*rva Mária Magdolnának is kegyet adott. 🐥"

Eleve sehol nincs említés a Bibliában arról, hogy Mária Magdolna ki vagy mi volt. Néhány önjelölt teológus és vallástudós kezdte el megfeleltetni a bocsánatért esedező, bűnbánó, bűnös asszonnyal, akiről szintén nem derült ki egyértelműen, hogy mi volt a bűne.

Másrészt, ha ugyanaz a személy lenne (aminek az esélye ugyanannyi, minthogy bármelyik másik korabeli asszony lett volna) és prostituált lett volna tényleg, akkor is egy bűnbánó asszonyról beszél a Biblia, vagyis egy olyan emberről, aki nyilván megtért és felhagyott a bűneivel. A bűnbocsánat ugyanis Isten részéről a kereszténységben nem jár bemondásra.

2022. márc. 28. 16:04
 12/21 A kérdező kommentje:

#7.

"Jó lenne, ha minden, magát kereszténynek valló embernek a házasság előtti szex lenne a legnagyobb "bűne". :)))"

Manicheus vallású vagyok.

2022. márc. 28. 16:06
 13/21 anonim ***** válasza:
42%

11

Akkor én meg megbánom a halálos ágyamon, hogy élvezetből szexeltem, úgyis megbocsátanak. :O

2022. márc. 28. 16:07
 14/21 A kérdező kommentje:

"Add már be, mikor egy csomó iszlám vallású államban a férfinak lehet több felesége, a nő meg legyen kussban, és legyen házicseléd. :)"

Az iszlámban a leszármazás szent, régen pedig nem volt apasági teszt, ami egyébként manapság is jár kockázattal, a még meg nem született csecsemők esetén. Ebből adódóan egy nőnek nem lehet több férje. A Tóra sem engedi egyébként meg.

"Azokról ne is beszéljünk, akik 2-3000 éves szertartásokat tartanak "isteni szín alatt" a mai napig, mert az istenük azt akarta és szépen a nőiket 5-6 éves korukban megcsonkították, hogy ők ne élvezzék a szexet. :)"

Az iszlám általánosságban nem támogatja a női körülmetélést és több muszlim egyház a férfiak körülmetélését sem támogatja.

[link]

"Mert szerinted adtak hitelt annak, hogy találtak egy csomó ugyanúgy 2000 éves körüli iratot, és benne olyan dolgokat, amik nem férnek össze a krisztusi magatartással, meg a kereszténységgel. :D Nyilván "sehol" sincsenek."

Ha nem Krisztus követői írták, mitől keresztény? Pontosan ismerjük az összes apokrifet és egyébként mind meg is van kézirattal a Vatikánban, illetve Rómában és Bizáncban is meg volt. Most nem tudom, hogy ott megvan-e.

2022. márc. 28. 16:13
 15/21 A kérdező kommentje:

#13.

A megbánásért minden esetben bűnbocsánat jár, de ahhoz tiszta bűnmegvallásnak kell történni és nem elég kimondani, sőt még rágondolni sem.

2022. márc. 28. 16:14
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

15

Akk megyek a Pokolba, mert nem is azzal a nagy fas*zal házasodtam össze akivel elsőnek szexeltem. Sőt, a másodikkal is volt minden is, még házasságunk előtt. Persze azóta már a férjem, de nem csak gyermekáldás céljából "közösülünk".

Hiába takarózól, a legtöbb vallás ugyanúgy elnyomja az embereket a világ minden táján és a legs*arabb mindig a nők helyzete volt. 2000 évvel ezelőtt is.

2022. márc. 28. 16:23
 17/21 A kérdező kommentje:

#16.

A manicheizmusban a Pokol bár létezik, de egy szerencsétlen karma eredménye, a világban elkövetett súlyos bűnökért. Nem hinném, hogy sokkal jobb borzalmas karmával keringeni a szamszárában.

2022. márc. 28. 16:27
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Nem jobb, viszont nem is biztos, hogy van. Szerinted igen, akkor éljél szent életet és megkapod a jutalmadat. Szerintem nincs én meg élem itt az életemet. Mert szerintem csak ez az egy van. :) Ha véletlen nekem lenne igazam, legalább élvezetes volt a földi létem. :D Ha meg nem, majd szenvedek a Pokolban. Az még soká lesz.

2022. márc. 28. 16:30
 19/21 anonim ***** válasza:
68%

Na, újra itt van az üdvstefán nevű copy-paste beszélőfej is.

„Ne paráználkodj!”

Kár, hogy senki az életben nem tudta még definiálni a paráználkodás szó jelentését.

2022. márc. 28. 18:29
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

Gondolok itt a csókra, szerelmes puszira (tehát szájra), ölelkezésre, szerelmeskedésre (tehát összebújás, ölelkezés, romantikázás, egymás simogatása, akár együtt alvás és semmi több), esetleg a szájjal/kézzel történő kielégítésre.

Mi a különbség a csók és a 'szerelmes puszi' között? Bocs, hogy felvilágosítalak, de a szerelmeskedés nem az ölelkezés meg az 'együtt alvás és semmi több' hanem a dugás. Tőlem mondhatod úgy is, hogy 'magasztos eggyéolvdás' vagy 'Krisztusi egyesülés' de attól még ugyanaz.

2022. márc. 28. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!