Miért kereszteltetik meg a gyerekeket azok a szülők akik nem is vallásosak?
Röviden:
-Sem a szülők, sem a kereszt szülők nem tartják a vallást, max. csak meg vannak keresztelve.
-Nem mindegy nekik, hogy reformátusnak vagy katolikusnak keresztelik.
-Jelen esetben nem akarták reformátusnak keresztelni, ezért inkább választottak egy távoli családtagot, akit annó katolikusnak kereszteltek, csak azért, hogy a gyerek is katolikus legyen. (De amúgy tök mindegy, lehetne fordítva is).
Én magam tartom a vallást és egyszerűen nem értem a logikát. A kereszt szülőknek az is lenne a feladata, hogy a gyereket hitben neveljék.
Na ők kb. azt sem tudják ki volt Mózes...
Szerinted, a keresztények szerint pedig van.
"Szerinted, a keresztények szerint pedig van."
Mármint mi? A ma "általános" keresztelési gyakorlatot sem fogadják el egységesen a keresztény egyházak mind. És nem csak ma van ez így, régen sem volt ez minden felekezet számára bevett gyakorlat.
Egyébként meg teljesen mindegy, hogy ki szerint mi van, egyedül a két szülőn múlik. Ha ők meg akarják kereszteltetni a gyereküket, a vallásosságuk mértékétől függetlenül, akkor úgyis meg lesz.
11-es, mennyi keresztelő voltál, illetve mennyit foglalkoztál a keresztelő teológiai tartalmával úgy mélyebben?
Mert szerintem semennyire, azért írsz ilyeneket.
A kérdésre válaszolva:
Én bevallom, nem ismerek olyat, aki abszolút nem vallásos, de megkereszteltette a gyereket. Akik kérték a keresztelőt, ők azért valamilyen szinten vallásos.
"11-es, mennyi keresztelő voltál, illetve mennyit foglalkoztál a keresztelő teológiai tartalmával úgy mélyebben?"
Régen vallásos voltam, szóval voltam elegen. Szinte mindig az volt a tapasztalatom, hogy a keresztelendő gyermek szülei nem igazán vallásosak.
"Mert szerintem semennyire, azért írsz ilyeneket."
Ez TÉNY, hogy nem minden keresztény felekezet keresztel, vagy legalábbis nem olyan formában, mint ahogy ma pl. a katolikus egyház végzi.
"Én bevallom, nem ismerek olyat, aki abszolút nem vallásos, de megkereszteltette a gyereket. Akik kérték a keresztelőt, ők azért valamilyen szinten vallásos."
Igen, a legtöbb embert ha megkérdezel, hogy hisz-e valamely istenben, akkor azt fogja mondani, hogy igen, ellenben napi szinten nem foglalkozik vele és nem is tartozik semmilyen felekezethez.
Engem is úgy kereszteltek meg a szüleim, hogy előtte meg utána kb. sosem jártak templomban, maximum "alkalmakkor" (esküvő, temetés).
A csecsemőkeresztelés és a csecsemőházasság sem érvényes Isten előtt.
A bibliai keresztség az felnőttként, hittel történik, a bűnökből való megtérés után. A többi hamisítvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!