A bibliai Ádám és Éva történetét hogyan kell értelmezni? Nyilván képletesen, de ti hogy értelmezitek?
Töröltethettek nyugodtan, ettől még igazam van :)
"Ovisoktól esetleg, akik még az általános iskolai természetismereti tudásnak sincsenek birtokában? :D"
Ebben igazad van. Ők még benyalják az evolúciót.
"Na várj. Pont, hogy a különféle tudományágak, beleértve a természettudományt, folyamatosan igazolják a Bibliát és cáfolják a materializmust. Pl. a filozófia és a logika tudománya már cáfolta a materializmust és annak oldalágait, pl. humanzimus. A természettudomány meg cáfolta az evolúciót, igazolta a fiatal földet és a teremtést."
Amúgy nem értem, hogy ebben a válaszban mi volt a szabályellenes, de nem vitatkozom. Ha úgy látják, töröljék. Mivel igazam van, így ez nem izgat különösebben :) Nekem nincs szükségem becstelen módszerekre, mert velem van Jézus. Ti meg jelentgessetek. Mindenki tegye a dolgát
Ádám és Éva története mint sok másik is bibliai történet esetén is találhatunk jó és rossz dolgokat is.
Vehetjük úgy hogy Isten hagyta dönteni őket.
De közben másik oldalról vehetjük úgy is hogy Isten akarta az egészet. Az egész történetet akár még úgy is értelmezhetjük
hogy bármi is történik azt Isten úgy akarja még ha nem is tűnik úgy.
Elvégre is a történet nagyon hajlik afelé hogy Isten akarta a bűnbe esést ami az akarata szerint is lett. Bár ez felveti még pár kérdést a szándékaival kapcsolatban.
Ezenfelül kérdéses az is hogy ha mennyire van szabad akarat valójában ha ennyire tudd manipulálni minket mint ahogyan ott meg is tette.
Bár az is jó kérdés hogy minek kell ez a sok köntörfalazás és szórakozás ahelyett hogy egyből bűnösnek teremtette az embert.
Végül is egyébként nincs kizárva az sem hogy a világunk 1 napos vagy 1 másodperces és csak így alkotta meg az egészet mintha már régóta tartana.
"Ezért írtam hogy ne reagálj rá semmit csak jelentsed."
Jogos. Úgy néz ki tényleg csak egy fanatikus, aki annyira mesevilágban él, hogy még alapvető tudományos tényekkel sincs tisztában.
14.
Szerintem nem fanatikus. De ha az igazságot írná le akkor azzal nem tudna provokálni akkor pedig nem tudna szórakozni.
Rá kell hagyni, a többi válaszolót pedig figyelmeztetni és jelezni nekik hogy jelentsék ők is.
NTBS
Szerintem nem akartak többet, inkább csak kíváncsiak voltak hogy milyen lehet.
"Ha én pisztolyt nyomnék az arcodba hogy add ide a tárcád, akkor nem szabad akaratodból döntöttél így."
Nem jó a példa, mert nem kényszerítették őket, hogy megtegyenek bármit is.
"Nem jó a példa, mert nem kényszerítették őket, hogy megtegyenek bármit is."
Nem is ez volt a példa lényege, hanem a szabad akarat semmibe vétele. Ugyanis ha megadom neked a választás lehetőségét, de közben csak az egyiket engedem választani, míg a másikért büntetlek, akkor valójában csak aljas módon átvertelek, és sosem volt valós szabadságod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!