Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus halála miért kellett?

Jézus halála miért kellett?

Figyelt kérdés

Ádám és Éva óta tudtommal van az eredendő bűn. Azonban az még tudtommal most is van. Akkor azt nem törölte el a halálával. De akkor mit törölt el?

Légyszíves igehelyeket is írjatok és bibliai idézeteket is hogy ha eltérő válaszok érkeznek akkor könnyebb legyen eldönteni kinek lehet igaza.

2022. febr. 27. 08:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező, olvasd el a Bibliát, abban minden benne van.
2022. febr. 27. 13:45
 22/29 anonim ***** válasza:
55%

21.

Oké. Akkor innentől ezzel a válasszal le is zárhatjuk szinte az össze vallási kategóriában lévő választ.

Ez egy google a barátod kategóriájú válasz. A gond hogy sokszor nem a barátod.

2022. febr. 27. 13:47
 23/29 anonim ***** válasza:
22: Én leírtam az előző kommentemben, de nem hitted el nekem. Hiába magyaráznám akkor, mert nem értenéd.
2022. febr. 27. 13:53
 24/29 anonim ***** válasza:
22: Kérdező, több kommentemben leírtam, olvasd vissza kérlek.
2022. febr. 27. 13:56
 25/29 A kérdező kommentje:

"Kérdező, több kommentemben leírtam, olvasd vissza kérlek."

Melyik volt a tiéd? Anonim vagy.

Ezenfelül pedig érdekel mások értelmezése is. Ember vagyok nem gondolhatok mindenre. De ha több mindenkit meghalgatok akkor olyan dolgok is jöhetnek amik nem lehet nem is helyesek de új ötleteket adnak.

Kicsit ilyen brainstorming jelegűen.

2022. febr. 27. 13:59
 26/29 anonim ***** válasza:

Róma 5,12

A bűn egyetlen ember — Ádám — által lépett be a világba. A bűn által pedig bejött a halál is, amely mindenkit elért. Mindenkinek meg kell halnia, mert mindenki vétkezett. A bűn már a Mózesi Törvény előtt is jelen volt a világban. De amíg nincs Törvény, addig a bűnt sem lehet senkinek felróni. Ádámtól Mózesig mégis mindenki felett a halál uralkodott, még azok felett is, akik nem úgy vétkeztek, mint ahogyan Ádám, aki megszegte Isten parancsát.

Ádám előképe volt az eljövendő Krisztusnak. Isten ajándéka, a kegyelem azonban másképpen működik, mint Ádám bűne! Igaz, Ádám bűne sok ember halálát okozta, de Isten kegyelme és ajándéka sokkal hatásosabb, és bőségesebben árad ki sok-sok emberre. Ezt a kegyelem-áradást egy másik ember, Jézus Krisztus kegyelme tette lehetővé.

2022. febr. 27. 14:05
 27/29 anonim ***** válasza:

Szilágyi Zsolt - Feltámadás ereje

[link]

2022. febr. 27. 14:53
 28/29 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Itt megkapod a bibliai választ, kérlek nézd meg a rövid filmet is.

"Mit köszönhetünk Jézus halálának?"

[link]

2022. febr. 27. 17:34
 29/29 anonim ***** válasza:
26-os, szegény Ádámot hagyjuk már békén, ott szerencsétlenkedett a Paradicsomban, szerette Évát és az a csaj befűzte az agyát és odanyomta a szájába az almát a fogyatékos Ádámnak. És nebasz, ő lett a bűnös. Tiszta kabaré.
2022. márc. 1. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!