Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi számít bűnnek?

Mi számít bűnnek?

Figyelt kérdés

Sok ilyen kérdés van mivel nem tudjuk, hogy hol van a jónak és a rossznak a határa. Nem tudjuk, hogy hol lezdődikna tisztelet és a lopás. Ha pl közlöm valakivel viccesen, hogy lehet majd eltulajdonítok valamennyit egy adott dologból és meg is teszem az már lopás?

Vagy, ha bunkó beszélek a szüleimmel, mert ezt taní

tanították nekem, akklr az bűn?

Legfőképp ezt a kettőt nem értem mos. Segítetek?

Egy alma és egy autó lopása ugyanaz volna? - mindkettő bocsánatos bűn vagy egyik sem

2022. febr. 25. 04:17
 1/9 anonim ***** válasza:

"Ha pl közlöm valakivel viccesen, hogy lehet majd eltulajdonítok valamennyit egy adott dologból és meg is teszem az már lopás?"

Igen, az, ha nem az o beleegyezesevel kerult a te birtokodba az adott dolog. Es ebben ne a kibuvot keresd, valami olyan formaban, hogy "Hat de o meg mintha viccesen kacsintott volna", vagy ilyesmi.

"

Vagy, ha bunkó beszélek a szüleimmel, mert ezt tanították nekem, akklr az bűn?"

Nem ismerem a csaladi korulmenyeidet, meg azt sem, hogy hol tanultad a bunko beszedet, de szerintem barki emberfiaval szemben illetlen dolog bunkon beszelni. Plane a szuleiddel, akik etettek es pelenkaztak.

2022. febr. 25. 05:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez a magyar kiskapu: "Hogyan lehet legalizálni a bűnt?" És persze megkerülni vele Istent ;))
2022. febr. 25. 12:13
 3/9 anonim ***** válasza:

„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Mózesi Törvényt, vagy a próféták tanítását! Ellenkezőleg, azért jöttem, hogy beteljesítsem. "

Ha Jézus a Megváltód, akkor meg tudod kérni, hogy legyen Úr az életed minden területén. Róm 6.

Mikor szeretsz az Ő jelenlétében időzni, akkor egyre kedvesebb, türelmesebb leszel. Ez egy folyamat.

Én pl mindig mosom a ruhámat Jézus vérével. Rövid fohász :Jézus vére megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.

Szeretek dícséreteket énekelni Neki.

Hallgatni tanításokat. [link]

2022. febr. 25. 12:38
 4/9 KZitus ***** válasza:

Szia

Mi a az Isten ellen, és embertársaink ellen elkövetett bűn?

Minden, ami nincs összhangban Isten személyiségével, irányadó mértékeivel, útjaival és akaratával, tehát ellentétben van ezekkel; bármi, ami tönkreteszi egy személy Istennel ápolt kapcsolatát.

Megnyilvánulhat szavakban: Jób 2:10; Zsoltárok 39:1

Tettekben (abban, hogy valaki helytelen tetteket követ el: 3Mózes 20:20; 2Korintusz 12:21

Vagy hogy nem tesz meg valamit, amit meg kellene: 4Mózes 9:13; Jakab 4:17

Gondolatban vagy szívállapotban: Példabeszédek 21:4; még: Róma 3:9–18; 2Péter 2:12–15

2022. febr. 25. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 tehát egy gondolattal is lehet vêtkezni?? Durva... Akkor peldaul az anyosod haldokol es halalos agyan valami rút dologra gondol akkor elkarhozik???
2022. febr. 25. 17:05
 6/9 KZitus ***** válasza:

az, hogy valakinek bűnös gondolata támad, illetve ahogyan te fogalmaztál "elkárhozik", két különböző dolog, nem kellene összemosni. Krisztus azért adta az életét, hogy legyen alapja a bűnbocsánatnak.

2022. febr. 25. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:
A bűn az, amivel ártasz másoknak.
2022. febr. 25. 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Bűn a cél tévesztés, eltérés Isten irányadó mértékeitől - létezik gondolati bűn is, ami ellen küzdeni kell.
2022. febr. 26. 10:36
 9/9 anonim ***** válasza:
az egész létezésed bün ennek a szörnyeteg yahuahyahushaistenjézusjehova ki tudja milyen lénynek a szemében
2022. febr. 26. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!