Mi számít bűnnek?
Sok ilyen kérdés van mivel nem tudjuk, hogy hol van a jónak és a rossznak a határa. Nem tudjuk, hogy hol lezdődikna tisztelet és a lopás. Ha pl közlöm valakivel viccesen, hogy lehet majd eltulajdonítok valamennyit egy adott dologból és meg is teszem az már lopás?
Vagy, ha bunkó beszélek a szüleimmel, mert ezt taní
tanították nekem, akklr az bűn?
Legfőképp ezt a kettőt nem értem mos. Segítetek?
Egy alma és egy autó lopása ugyanaz volna? - mindkettő bocsánatos bűn vagy egyik sem
"Ha pl közlöm valakivel viccesen, hogy lehet majd eltulajdonítok valamennyit egy adott dologból és meg is teszem az már lopás?"
Igen, az, ha nem az o beleegyezesevel kerult a te birtokodba az adott dolog. Es ebben ne a kibuvot keresd, valami olyan formaban, hogy "Hat de o meg mintha viccesen kacsintott volna", vagy ilyesmi.
"
Vagy, ha bunkó beszélek a szüleimmel, mert ezt tanították nekem, akklr az bűn?"
Nem ismerem a csaladi korulmenyeidet, meg azt sem, hogy hol tanultad a bunko beszedet, de szerintem barki emberfiaval szemben illetlen dolog bunkon beszelni. Plane a szuleiddel, akik etettek es pelenkaztak.
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Mózesi Törvényt, vagy a próféták tanítását! Ellenkezőleg, azért jöttem, hogy beteljesítsem. "
Ha Jézus a Megváltód, akkor meg tudod kérni, hogy legyen Úr az életed minden területén. Róm 6.
Mikor szeretsz az Ő jelenlétében időzni, akkor egyre kedvesebb, türelmesebb leszel. Ez egy folyamat.
Én pl mindig mosom a ruhámat Jézus vérével. Rövid fohász :Jézus vére megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.
Szeretek dícséreteket énekelni Neki.
Hallgatni tanításokat. [link]
Szia
Mi a az Isten ellen, és embertársaink ellen elkövetett bűn?
Minden, ami nincs összhangban Isten személyiségével, irányadó mértékeivel, útjaival és akaratával, tehát ellentétben van ezekkel; bármi, ami tönkreteszi egy személy Istennel ápolt kapcsolatát.
Megnyilvánulhat szavakban: Jób 2:10; Zsoltárok 39:1
Tettekben (abban, hogy valaki helytelen tetteket követ el: 3Mózes 20:20; 2Korintusz 12:21
Vagy hogy nem tesz meg valamit, amit meg kellene: 4Mózes 9:13; Jakab 4:17
Gondolatban vagy szívállapotban: Példabeszédek 21:4; még: Róma 3:9–18; 2Péter 2:12–15
az, hogy valakinek bűnös gondolata támad, illetve ahogyan te fogalmaztál "elkárhozik", két különböző dolog, nem kellene összemosni. Krisztus azért adta az életét, hogy legyen alapja a bűnbocsánatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!