Mit jelent az alábbi versben a ruha szeglete? Milyen ruhába jártak, hogyan kell ezt elképzelni?
Szia
Ha Krisztus korabeli képeket nézel (a korábbiak még inkább), akkor biztosan észrevetted, hogy a férfiak nem a napjainkban ismert nadrágot viseltek.
pl. a mózesi törvényben le volt írva, a főpap fehér lenvászon köntöse „kockásra” volt szőve "A köntöst szőjétek kockásra finom lenből, és a turbánt is finom lenből készítsétek el, majd szőjetek egy övet is." 2Mó 28:39 Ezek a ruhák jóval térden alul értek.
Miért volt szükséges a rojt illetve bojt? Ezt írja erről a 4Mózes 15:38–4 " „Beszélj az izraelitákkal, és mondd meg nekik, hogy készítsenek a ruháik aljára rojtozott szegélyt, a rojtozott szegély fölé pedig tegyenek kék zsinórt. Így legyen ez nemzedékeken át. »Legyen a ruháitokon ilyen rojtozott szegély, hogy a szemetek előtt legyen, hogy ne feledkezzetek meg Jehova parancsairól, és tartsátok meg azokat. Ne menjetek a szívetek és a szemetek után, mert az odavezet, hogy hűtlenek lesztek hozzám. Azért adom ezt az utasítást nektek, hogy segítsen emlékeznetek minden parancsomra, és teljesítsétek azokat, és szentek legyetek a ti Isteneteknek. Én vagyok Jehova, a ti Istenetek, aki kihoztalak titeket Egyiptom földjéről, hogy Istenetek legyek. Én vagyok Jehova, a ti Istenetek.«”
Erre gondoltál? Ha nem, elnézésedet kérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!