Külföldön hol van lehetőség betérni a zsidóságba?
Budapesten túl nehéz, legalábbis ha az ember meleg és beteg egyszerre.
Más országokról tud valaki esetleg valaki valamit?
A progresszív irányzatok (reform/rekonstrukcionista) érdekelne elsősorban. Esetleg masorti. Ortodox nem.
Olyan közösségre lenne szükségem, ami befogadó akkor is, ha az ember másmilyen.
😂😂😅😅 ugye tudod a zsidóságba még akkor is nehezebb vezetni ha hetero lennel? Alapból a zsido judaizmus egy kirekesztő vallás volt! Ezért volt a kereszténység annyira átütő!
Külföldön a zsidóság elvileg még szigorúbb szóval felejtsd el…
Keresztényként sokkal könyebb mert ha meleg is vagy mindaddig amig nem meleg életet élsz még pap is lehetsz ellenben a judaizmusban már maga a melegnek születés is bűn…
Nem kell külföldre menned, a Szim Salomban nő a rabbi, és melegeket is befogadnak:
A továbbiakban kérem olyan válaszoljon, aki ért hozzá.
Köszönöm.
Megpróbáltam, de nem sikerült.
Több nyelven is teljesen folyékonyan beszélek, ez nem lesz akadály. (De pl gondolom angolul mindenütt beszélnek.)
Nem kamu kérdés, de jelentsd nyugodtan.
Holnap kiírom akkor megint.
Pedig a Szim Salomban vannak/voltak aspergeresek böven, még meleg is. Én csak tudom, évekig jártam oda. Pontosan mi volt a gond, amiért „nem sikerült“? Mennyire durva a szociális szorongás? Ha azért nem sikerült, mert nem tudtál rendszeresen járni közösségbe, akkor máshol is gond lesz, mert minimum 1 évig rendszeresen részt kell venni az istentiszteleten, minimum egyszer minden ünnepet látni kell, mielött betérhetsz. A felkészítö kurzusról nem is beszélve.
Külföldön ez még sokkal bonyolultabb lesz, mert hacsak nem költözöl ki valahova, akkor nem tudsz közösségbe járni. A zsidóság nagyon közösségi vallás, még sokkal inkább, mint a kereszténység, minden a közösségre épül. Ha az nincs meg, akkor esélytelen. A vallási bíróság is elsösorban azt nézi, hogy vagy szerves része a patronáló közösségednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!