A bibliakutatással foglalkozó tudósoknak mi a megállapítása, tény vagy mítosz Jézus?
Akik látták Jézust c. film ezt írja, nem mostan ia film, kb. 20 éves:
A közelmúltig azt gondoltuk, hogy a Jézus életéről tanúskodó négy evangéliumot jóval a halála után írták, és a történetek generációkon át öröklődtek. De az Oxfordi Egyetem könyvtárában talált Jézus korából származó papiruszok rácáfolhatnak erre. Dr. Carsten Thiede német kutató a napvilágra került papiruszdarabok vizsgálata alapján azt a megdöbbentő dolgot állítja,
hogy Máté evangéliumát olyan emberek írták, akik saját szemükkel látták Jézust. A bibliakutatással foglalkozó tudósok véleménye szerint a holt-tengeri tekercsek megtalálása óta nem történt ilyen áttörő erejű felfedezés...
Bart D. Ehrman amerikai újszövetség tudós véleménye a kérdésről (ha nem gond, hogy angolul van):
Szia! Én találkoztam Jézussal. Addig úgy gondoltam, hogy mese az egész, amit tanitottak Jézusról. Jézus tette világossá számomra a Bibliában írtakat. Na, de ezzel mindenki így van. Úgy születünk bele a világba, hogy el vagyunk szakadva Istentől, szellemileg hallotak vagyunk. Jézus azért született, hogy helyre állítsa ezt a kapcsolatot Istennel.
Ő mondja : Én vagyok az út, az igazság és az élet!
Hallgasd meg a megtérők imáját.
"Esetleg új dokufimekből?"
Nem akarom megkérdőjelezni a dokumentum filmben lévő dolgokat, csak felhívnám a figyelmet arra hogy attól még hogy dokumentum film nem lesz teljesen igaz.
Láttam már sok dokumentum filmet és rengetegszer tapasztaltam a részre hajlást bennük (ahol nem ott lehet azért mert nem értettem elégé az adott témához). Nem egyszer elferdítették a valóságot és olyan is volt hogy az egyikben volt egy igaz állítás a másikban pedig az ellentéte.
Nem láttam a filmet amiről beszéltél. De gondoltam felvetem mert talán segít objektívebben vizsgálni a dolgokat és megtalálni az igazságot.
Mivel Jézusról még Tacitus és Iosephus Flavius is beszél, ezért feltételezik, hogy történelmi személy volt. A rómaiaknak nem volt olyan élénk fantáziája, hogy ilyeneket kitaláljanak :)
Az említett kutatónak elég sok elrugaszkodott elmélete van, attól még, hogy egy dokumentumfilmben szerepel, még nem lesz igaza feltétlenül. Van ott egy Daniken nevű régész is Svájcban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!