Melyik tanával nem lehet egyetérteni a kereszténységnek?
A kereszténység tanai békések, barátságosak, miért nem olyan sikeres, hogy mindenki azt kövesse?!
Melyik tanítással nem értenek egyet legtöbbször az emberek?

Mojjo nem túl fényes elme.
""A kereszténység tanai békések, barátságosak"
Akkor jólvanakkor:
5Móz 22,18"
Leírja, hogy kereszténység, és a Mózes könyvéből idéz, aminek köze nincs a kereszténységhez. Zseniális :)
Mojjókám, majd általánosban fogod tanulni, hogy már újszövetség van, kb. 2000 éve:)
"Például a szentháromság valójában három külön istenséget jelent és egyenlő a bálványimádással."
Nem, nem jelent 3 külön Istent. Így nem bálványimádás
"A szentháromság tana is egy ilyen (bele)értelmezés, ami 325-ben, a niceai katolikus zsinaton került elfogadásra, azt megelőzően, nem szerepelt a bibliában."
Tehát azt állítod, hogy a Bibliában nincs benne az Isten, Jézus és a Szentlélek. Értem... Akkor Jézus hozzád imádkozott, mikor az Atyát említete? ÉS rád gondolt, amikor említette, hogy elküldi a vígasztalót, a Szentlelket?

"Elnézést, de nem tudok egy olyan "egyházzal" vagy "vallással" azonosulni, ahol fogalom (volt) a "szent háború""
Nem is kell. te magad is írtad, hogy a "kereszténység nevében" követték el, nem pedig keresztények. Az igaz hívők nem háborúznak, úgyhogy nincs probléma, mehetsz Jézushoz.
Tudod, ha a te nevedben ölök, akkor nem téged ítélnek el, hanem engem. BÁr a te logikád szerint az a jogos, ha téged ítélnek el

@31: Oké, elfogadom, hogy ez nem a kereszténység tanítása és ez esetben hülyeséget írtam. (Mondjuk érdemes összevetni a te válaszod a #21-essel.)
Viszont egy kérdésem lenne.
Az Ószövetség Istene azonos-e az Újszövetség Istenével?
Ha azonos vele, akkor tanítások ide- vagy oda, a keresztények is egy olyan istent imádnak és tisztelnek, aki a történelem egy pontján úgy gondolta, a legjobb megoldás, ha a szüleikkel tiszteletlen embereket halálra kövezik. Ha nem azonos vele... akkor meg mi történt ott fent?
----
pro tipp: próbálj kreatív lenni a beszólásokkal. Nem érdemes szóról szóra ugyanazt használni többször, bármennyire is tetszik neked, vagy ha mégis újra fel akarod használni, legalább ne ugyanazon kérdés alatt tedd, ahol egyszer már elsütötted.

Kik voltak azok, akik üldözték és gyilkolták azokat, akik nem akarták elfogadni a keresztény tanokat?
Na? Csak nem a keresztények?
Kik voltak azok, akik a tudomány által bizonyított tények miatt kivégeztek tudósokat, mert az általuk tett felfedezés szemben állt az addigi vallás által tanított eszmékkel?
Na? Csak nem a keresztények?
De nézzük csak Szent István legendáját:
A kereszténység a szeretetről és a megbocsátásról szól?
Mit csinált a "nagy keresztény király" miután legyőzte ellenfelét?
FELDARABOLTA! Ez a "nagy keresztény megbocsátás" ?
Ami pedig érdekes, hogy Jézus tanainak nagy része gyakorlatilag megegyezik a buddhista tanokkal. (NEM, nem vagyok buddhista sem, csak az ázsiai kultúráról is szoktam olvasni, illetve van néhány thai ismerősöm, akik buddhisták)

Mt 5,17
Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Jn 3,3
Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
Csel 2,17
És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.
Rm 8,9
De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
1Kor 2,12
Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, a miket Isten ajándékozott nékünk.
Jn 14,26
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek
1Kor 2,14
Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.
Szóval akik befogadták szívükbe Jézust és elismerték Úrnak az életükbe, azok tudnak az Isteni rend szerint élni. Értelmezhetjük úgyis, hogy Isteni szoftverrel lehet Istennek tetsző életet élni.

(Mojjo most szólok először a témához)
Az Ószövetség és Újszövetség Istene ugyanaz. De az Ószövetség embere más feladatot kapott Istentől a így a zsidó nép máshogy értelmezi, Istent mint az Újszövetség népe.
Az Újszövetség népe már nemcsak a zsido népnek szól, hanem az egész világnak.
Beteljesedett, betöltődött az Ószövetség. Az Újszövetség, ami a felebaráti szeretetetben egyesül és tűzi ki célul, átveszi az Ószövetség feladatait.
Ezt Isten kezdeményezte Gábriel arkanygyallal Szűz Máriánál, aki megszülte Isten Fiát.
Isten azért küldte, hogy elmagyaráztassa vele azt, hogy van túlvilág, és ez egy óriási örömhírt az embereknek.
Krisztus tetteivel, tanitásaival és végül feltámadásával igazolta, hogy van túlvilág.
Ez volt az Istenadta szerepe.
Tehát az Újszövetség embere a felebaráti szeretetre esküszik, ami kiüti az Ószövetség számos tiltó parancsait, mint a ne ölj, ne lopj. Mert akit szeretünk avval nem teszünk ilyet.

@36: Köszönöm. Ugyanakkor a #33-ban feltett kérdésem nyitott maradt, de felteszem, nem is azt szeretted volna megválaszolni :)
Ugyanakkor jól értem, te Gábriel arkangyallal azonosítod Jézust? Ez Jehovás dolog, jól sejtem? Illetve tekinthető-e egyáltalán kereszténynek valaki, aki szerint Jézus valójában Gábriel arkangyal volt?

Vidiripi
Mojjo, majd válaszolók én!
"Az Ószövetség Istene azonos-e az Újszövetség Istenével?"
Igen, azonos!
"Ugyanakkor jól értem, te Gábriel arkangyallal azonosítod Jézust? Ez Jehovás dolog, jól sejtem?"
Nagyon pontatlan!
Gábrielt nem nevezi a Biblia arkangyalnak! Csak annyit ír róla hogy angyal!
Jehova tanúi valóban arkangyalként azonosítják Jézust. De Mihály arkangyalként! Őt a Biblia is annak írja!

@38: Köszönöm!
Közben rájöttem, hogy nem tudok olvasni, hisz a 36-os egyértelműen leírja, hogy Jézus Isten fia:
"Ezt Isten kezdeményezte Gábriel arkanygyallal Szűz Máriánál, aki megszülte Isten Fiát."
Szóval elnézést 36-os!
Viszont akkor főleg nem értem, hogyan jön ide Gábriel és mi a szerepe.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!