Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legbiblikusabb film...

Melyik a legbiblikusabb film Jézus életéről?

Figyelt kérdés
2022. febr. 11. 22:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Ugyanazt ami a Bibliában van szeretném visszakapni csak filmben, van ilyen?
2022. febr. 11. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
29%
A Messiás 😛
2022. febr. 11. 22:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Van egy film, magyar szinkronnal nincs, csak legfeljebb alámondással, az a címe, hogy János evangéliuma, YouTubeon fent van.

https://www.youtube.com/watch?v=dRl1qF7tADU&ab_channel=SERGI..

Meg van egy másik, annak Máté evangéliuma, ennek van magyar szinkronja, csak nagyon hosszú a film, 4 órás. Én is több nap alatt néztem meg.

https://www.youtube.com/watch?v=hSdsZu_yEI0

Ezek teljesen biblikusak, márcsak azért is, mert minden szöveg az a könyvből van. Olyan, mintha felolvasnák kb.

2022. febr. 11. 22:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Apostolok cselekedetei

[link]

2022. febr. 11. 22:42
 5/8 anonim ***** válasza:
2022. febr. 11. 22:48
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

Passió, ott arámi nyelven is hallgathatod Jézust, az anyanyelvén, amin 2000 éve beszélt.

De ugye ez nem a teljes életét dolgozza fel, csak a kereszthalálra fókuszál.

2022. febr. 11. 23:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as előbb linkelte, azt amit én is írtam volna. Azoknál konkrétan megy a számláló a sarokban, hogy éppen melyik verset mondják.

Viszont, amit nem láttam még itt és nagyon jó, az a Franco Zeffirelli féle 1977-es Názáreti Jézus https://www.youtube.com/watch?v=E3lMqioI1kU

Nekem ez a kedvencem az összes életét feldolgozó film közül. Ez mind a 4 evangélium alapján készült, a teljes életét feldolgozza, de ez adaptáció, nem olyan, mint a 4 órás Máté, ahol tulajdonképpen felmondják az egyik evangéliumot, bár egyértelműen ebben itt is vannak szószerinti idézetek. Főleg, amikor Jézus a tanításait mondja.

A 4 órás Máté evangéliumában, nekem kicsit túl "laza" Jézus. Emlékszem még láttam gyerekként ezt a verziót reklámozni a TV-ben Vizuális Bibliaként és a reklámban is az szerepelt, hogy megpróbálkoztak egy mosolygós, "emberközeli" Jézus ábrázolással. Nekem már kicsit "túl mosolygós" lett... de, nem rossz. Főleg ha a szószerintiség a lényeg.

2022. febr. 12. 00:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Javaslok egy 2 részes filmet, egyenként kb fél órásak:

1. rész:

[link]

2.rész: [link]

2022. febr. 13. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!