A lélek halhatatlan vagy nincs különálló lélek a testtől függetlenül, tehát mi fog feltámadni aki az örök életet kapja?
A Szentírás elején azt olvashatjuk, hogy Isten megteremtette az ember testét, majd lelket teremtett bele, így lett ez a kettő élő emberré.
Tehát van különálló test és lélek, bár ezek nagyon szorosan összefüggnek.
Pál beszél a test feltámadásáról 1 Kor 15-ben, ennek értelmezéséről egy jó írás
Miféle vigasztalásod van a testnek feltámadásából?
Jézus azt mondta elmegy helyet készíteni az övéinek, az Atyánál van hely.
"Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. 3Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok."
Szia
Ezekből a versekből magad is tiszta képet kaphatsz arról, "mi" fog feltámadni:
1Mózes 3:17-19
Ádámhoz pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy arról »ne egyél«, átkozott legyen a föld miattad. ... Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.” (hol volt Ádám "lelke" mielőtt Isten megteremtette?)
Ézsaiás 25:8
"Elnyeli a halált örökre, és a legfőbb Úr, Jehova letörli a könnyet minden arcról.
Eltávolítja népének a gyalázatát az egész földről, mert maga Jehova mondta ezt."
Ézsaiás 26:19
„Élni fognak halottaid. Népem holttestei felkelnek. Ébredjetek és örömmel kiáltsatok, ti, porban lakók! Mert harmatod olyan, mint a reggeli harmat, és a föld hagyja, hogy a tehetetlen halottak életre keljenek."
Cselekedetek 24:15
"És reménykedem Istenben, mint ahogy ezek az emberek is, hogy lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak."
Az Írások szerint a halottak túlnyomó többsége földi életre lesz feltámasztva Zsoltárok 37:29 "Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak."
Máté 6:10 "Jöjjön el a királyságod(országod). Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is."
Krisztus megszünteti az öröklött halált: "Majd megsemmisül az utolsó ellenség, a halál." 1Korintusz 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!