Ha újrakeresztelkedek, akkor a régi keresztszülők megszűnnek azok lenni vagy a két keresztség egymástól független?
Elméleti kérdés.
Ha a két keresztelő azonos felekezet vagy sem, az nem tudom számít-e.
"Az elképzelhető hogy az ortodox és a katolikus nem fogadja el a református Keresztséget pláne ha nincs papír"
De, elfogadja.
A keresztség szentségét egyszer lehet csak felvenni és függetlenül attól, hogy melyik felekezetben történt, el fogják ismerni. HA a Szentháromságba vetett hit nevében történik. Ezért pl. a jehova tanúi keresztségét a Katolikus Egyház nem fogadja el, mert nem hisznek a Szentháromságban.
Ha katolikusnak vagy keresztelve Kérdező, de áttérsz reformátusnak, akkor nem fognak újrakeresztelni, a keresztséged érvényes.
Ott tudom elképzelni, hogy "újrakeresztelnek", ahol nem fogadják el a csecsemőkori keresztséget, de akkor meg minek keresztszülő, mikor felnőttként döntesz? Úgy tudom, hogy a baptistáknál nincs is keresztszülő.
Szia
Krisztusnak voltak keresztszülei? Ő nyilvánosan a Jordánban keresztelkedett meg. Ezt mondta neki az Isten, az Atyja: "Aztán hang hallatszott a felhőből: „Ő az én Fiam, akit kiválasztottam. Figyeljetek rá!” Lukács 9:35
Nos ha figyelsz rá, (inkább mint az egyházakra), akkor neked is oda kell figyelni, mint minden embernek: "Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.” Máté 28:18-20 ezt a fajta keresztelkedést Krisztus támogatja a szavai szerint a "világrendszer befejezéséig".
Soha nem használták azt a kifejezést hogy keresztelkedni, vagy keresztény, ezrk mindenike forditási csel, megtévesztés!
Ök azt mondták, hogy bemerülni , és aki mar túl volt rajta az bemerített volt nem keresztény!
Ők nem voltak keresztények és soha nem is tartóztak egyetlen pogány egyházhoz sem! Az Atya kiválasztottai voltak, vagyis az
Ő népe az Ő gyermekei, mert a Megvaltót követtek es betöltötték a parancsolatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!