A katolikus papok milyen szinten tudnak latinul?
Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 13:08
11/13 anonim válasza:
a vatikánban azért sokkal többen tudnak illetve minél magasabb rangú vagy annál jobban kell tudnod!
nem mondanám hogy csak egy pár tud mivel ez sem igaz! többnyire a teológus papok tudnak akik ebből is doktoráltak!
most egy egyszerű kisvárosi pap minek is jegyezze meg?
ez kb az a német amit kelet magyarban tanulnak meg és sosem használják emiatt elfelejtik...
12/13 anonim válasza:
Sajnos egyre kevésbé. Úgy tudom, Magyarországon azok tudnak jobban, akik tanultak kint Rómában. Ott jobban rá vannak kényszerülve, bár az olasz hatás miatt Rómában olaszosan szokták ejteni a latint, amitől én a falra mászok, de ez legyen az én bajom... :))
Én is tanultam egyetemen latint és sajnos kikopik hamar, ha nem foglalkozik vele az ember.
13/13 szp72 válasza:
Fodor György a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora annak idején nekünk azt mondta, hogy aki 4-es 5-ös latinból az könnyedén leteheti az alapfokú latin nyelvvizsgát, kis rátanulással a középfokot is. S valóban az alapfok egy ismerősömnek is sikerült, akit én készítettem fel. Tehát a teológiai képzés egy erős alapfokot nyújt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!