A templomokba be lehet menni?
Figyelt kérdés
Mindig is meg szerettem volna nézni belülről egy templomot de soha nem mertem bemenni, nem vagyok vallásos és nem tudom hogy így bemenetek e.2022. jan. 18. 13:20
1/8 anonim válasza:
Persze hogy bemehetsz. Akár úgy is, mint egy múzeumba, vagy egyéb látnivalóba....
Olyan előfordulhat, hogy mikor nincs mise, akkor csak az előtérbe jutsz be (tolvajok elleni védekezés), de akár mise alatt is bemehetsz, nemhívőként is.
4/8 Prókátor válasza:
A nagy katolikus templomokban (dómokban) vann idegenvezetés. A kicsiny templomok általában csaka misékre nyitnak ki. A búcsújáró helyek templomai viszont sosem zárhatnak be.
5/8 anonim válasza:
Persze, ha nyitva van. Sőt, szentmisére is mehetsz nem hívőként is, ha csak kíváncsi vagy és betartod amúgy az alap illemet (nem mászkálsz, hanem megállsz vagy leülsz hátul, nem fotózol, nem videózol, nem telefonálsz, most maszk is kell)
7/8 anonim válasza:
Katolikus templomok inkabb nyitva szoktak lenni. Reformatus, evangelikus - ha csak nem latogathato muemlek, altalaban bezarjak, es csak istentiszteletre nyitjak ki.
8/8 anonim válasza:
Több katolikus műemlék templom belépődíjas, akkor simán bemehetsz belépőjeggyel. Egyetlen megkötés a civilizált öltözet, amit télen nem gond, ill. hogy férfiaknak, fiúknak le kell venni a sapkát, kalapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!