Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell ostyát enni a...

Miért kell ostyát enni a templomokban?

Figyelt kérdés
2021. jún. 2. 17:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem kell.
2021. jún. 2. 17:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
20Amikor beesteledett, asztalhoz ült a tizenkét tanítvánnyal. 21Vacsora közben megszólalt: „Bizony mondom nektek, egyiketek elárul.” 22Erre igen elszomorodtak és sorra megkérdezték: „Csak nem én vagyok az, Uram?” 23„Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el” – felelte. 24„Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja. Jobb lett volna neki, ha meg sem születik.” 25Erre Júdás, az árulója is megkérdezte: „Csak nem én vagyok az, mester?” „Magad mondtad” – válaszolta. 26Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem!” 27Aztán fogta a kelyhet, hálát adott, és ezekkel a szavakkal nyújtotta nekik: „Igyatok ebből mindnyájan, 28mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára. 29Mondom nektek, mostantól nem iszom a szőlő terméséből addig, amíg majd az újat nem iszom veletek Atyám országában.”
2021. jún. 2. 17:44
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Neked nem is szabad, mert nem tudod, hogy mi az.
2021. jún. 2. 18:18
 4/16 anonim ***** válasza:
53%
#2 azt hittem a kenyeret áldotta meg, nem a nápolyit. Dehát mindig tanul az ember. De ha szerinted lényegtelen akkor nem lehetne inkább hagymás-tejfölös chips? Csak mert az legalább finom.
2021. jún. 2. 18:47
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
4-es, te nagyon hülye. Az ostyát azért találták ki, mert a hagyományos kenyeret vagdosni kell, szétszórják, tele lesz morzsával a templom. Az ostya jelkép. Kenyér, de jelképes. A chips nem az. Te csak járjál szorgalmasan a Mekibe, oda való a te fajtád, zabáld csak a finom vágóhídi hulladékot.
2021. jún. 2. 19:22
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

Ez azért elég ocsmány, rosszindulatú gúnyolódás más vallásán, ami téged minősít, láthatóan ez vagy te.

Amúgy rosszul is hitted, mert kenyérnek fordítják, de az inkább kovásztalan lepény volt, mindössze búzaliszt, víz és só hozzávalókból készült. Ha több eszed lenne, akkor rákerestél volna a zsidó maceszra, mert lényegében ugyanaz. A templomi ostyát esztétikai okokból fehérre sütik.

A kenyér hivatalos fogalma:

"Kenyérnek minősül a döntő részben gabonaőrlemény(ek)ből kovászos technológiával vagy kovászt helyettesítő kovászkészítmény felhasználásával, tésztakészítéssel, alakítással, lazítással, sütéssel majd csomagolással vagy csomagolás nélkül előállított élelmiszer"

Szóval tényleg nem árt neked a tanulás, talán ismereteid bővítése közben veszítesz ebből az ostoba gőgből is.

2021. jún. 2. 19:25
 7/16 anonim ***** válasza:
18%
Mert a mise végére leesik a vércukor szintünk🤭
2021. jún. 2. 19:27
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy ki szokott ostyát enni? Aki gyónt, az Krisztust veszi magához, a többiek meg ítéletet.
2021. jún. 2. 19:28
 9/16 anonim ***** válasza:
34%

"Az ostyát azért találták ki, mert a hagyományos kenyeret vagdosni kell, szétszórják, tele lesz morzsával a templom."

Jól értem, hogy azt mondod, hogy habár Jézus kenyeret említett de "az olyan macerás" ezért kitalálták az ostyát? Fantasztikus, hogy még be is vallod, hogy az egésznek az az oka, hogy a morzsákat annyira macerás takarítani.

2021. jún. 2. 19:37
 10/16 anonim ***** válasza:
68%

"habár Jézus kenyeret említett"

Ennyire fogyatékos vagy?

2021. jún. 2. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!